Afbeelding
Foto: PR

HCAW treft Amsterdam in Play-Offs

Sport

BUSSUM - Met drie ontmoetingen met DSS/Kinheim om des keizers baard hebben de honkballers van HCAW dit weekeinde de reguliere competitie afgesloten. Donderdagavond werd er met 2-13 (zeven innings) verloren. Zaterdagmiddag kwamen de punten vanuit Haarlem mee naar Bussum (0-9) en zondag werd het reguliere seizoen besloten met een nipte nederlaag: 3-4. 

Na 42 wedstrijden gespeeld te hebben zijn de Bussumers, met het mooie aantal van 57 punten, geëindigd op de derde plaats op de ranglijst. Dit seizoen moesten alleen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam worden voorgelaten. Dat HCAW als derde zou eindigen stond al even vast. Tot op het laatste moment bleef echter spannend met wie de Bussumers de strijd aangaan in de Play-Offs, de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. 

Straatlengte

Waar Curaçao Neptunus lang een straatlengte voorsprong had op L&D Amsterdam zagen de Rotterdammers deze voorsprong de laatste weken verdampen. Tegen Twins Oosterhout moesten de Rotterdammers dit weekeinde zelfs nog alle zeilen bijzetten om de eerste plaats op de ranglijst (die recht geeft op deelname aan het EuropaCup toernooi van volgend seizoen) niet uit handen te geven. Pas laat op de laatste speeldag werd duidelijk dat Curaçao Neptunus de eerste plaats uiteindelijk niet uit handen zouden geven. Voor HCAW werd daarmee duidelijk dat L&D Amsterdam de tegenstander is in de PlayOffs. 

EK Italië

De Best-of-Five serie, met plaatsing voor de Holland Series als inzet, gaat op donderdag 2 september van start. Voordat het zover is ligt de competitie eerst een week stil. Het Nederlands Team Onder 23 neemt deze week namelijk deel aan het Europese Kampioenschap in Verona (Italië). Ondanks dat er geen officiële wedstrijden op het programma staan komen de honkballers van HCAW komend weekeinde wel in actie. Als voorbereiding op de Play-Offs treft HCAW Curaçao Neptunus vriendschappelijk. Zoals het er nu uitziet zal dat in ieder geval aanstaande zaterdag (28 augustus) in Bussum gebeuren. Dit duel begint om 13.00 uur en de toegang is gratis.

Uit de krant