Afbeelding

Nieuwe 's-Gravelandseweg: toeval dat zo veel woningen te koop staan

Algemeen

BUSSUM – Door heel Bussum staan woningen te koop, zoals op de Nieuwe 's Gravelandseweg. Daar staan vlak naast elkaar meerdere dure villa's te koop. Volgens makelaar Erik Nienaber is het puur toeval dat er in deze zeer lange laan zo veel woningen te koop staan.

"Elk van die huizen kent zijn eigen historie en de redenen om te verkopen lopen zeer uiteen. Een overleden echtpaar, een gescheiden echtpaar en iemand die werkloos is geworden. Allemaal nare gebeurtenissen, maar er is totaal geen verband met elkaar", aldus Nienaber. Het is volgens hem ook niet zo dat er tegenwoordig meer huizen te koop worden gezet, het is alleen zo dat het langer duurt voordat iets verkocht wordt. "Er stroomt heel weinig door en dat zorgt ervoor dat de voorraad zich gaat ophopen", legt hij uit.

Collega Michiel Koudijs is het met hem eens. "Ieder huis, zeker op de 's Gravelandseweg, is uniek en heeft zo zijn eigen charme. Dat maakt voor de verkoop niet uit", vertelt Koudijs." Volgens makelaar Aart van Zeggelaar moeten vooral starters enthousiast gemaakt worden om te kopen. "De markt kan alleen van onderop worden gestimuleerd om het gewenste domino-effect te bereiken."

Uit de krant