Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Bussum Cultureel 2021 gaat echt door!

Algemeen

BUSSUM - Het programma van de 18de editie van Bussum Cultureel 2021 is grotendeels bekend. Het is een aangepast programma vanwege de nog geldende coronamaatregelen, maar deze editie van het culturele festival zal net als andere jaren weer drie dagen duren. Vorig jaar was Bussum Cultureel gereduceerd tot een dag.

“We zijn heel blij dat Bussum Cultureel met een mooi en gevarieerd programma door kan gaan”, vertellen Marc, Rik, Yvette, Ernst en Mirjam, de bestuursleden van Bussum Cultureel. “Tot op het laatst was het spannend. We hebben veel overleg gehad met de gemeente Gooise Meren en met vele culturele instellingen om een gepast programma te kunnen bieden. Wat er nu ligt is natuurlijk anders dan normaal, maar uiteindelijk zijn we heel tevreden. Er is gelukkig binnen de huidige omstandigheden nog heel veel mogelijk.”

Openluchtbioscoop 

Vrijdag 17 september wordt het startschot gegeven met een filmvoorstelling in de tuin van de Tindalvilla aan de Nieuwe ’s-Gravelandseweg in Bussum. Samen met Filmhuis Bussum wordt binnenkort de film gepresenteerd die vertoond wordt tijdens de openluchtbioscoop. Op zaterdag 18 september presenteren verenigingen uit Gooise Meren zich tijdens de Culturele Markt op het Wilhelminaplantsoen en in de Havenstraat. Op het Wilhelminaplantsoen is op zaterdag een terras met catering aanwezig. Tijdens de Culturele Markt zijn er vele korte optredens met theater, dans en muziek en diverse kinderactiviteiten. De zondag - 19 september en tevens de laatste dag van Bussum Cultureel - ontmoeten kunstliefhebbers en lokale kunstenaars elkaar tijdens de Art Fair Gooise Meren op het terrein van Fier aan de Dr. Abr. Kuyperlaan naast Spant!. Ook hier treden diverse artiesten op en worden voor de kinderen doorlopend films vertoond in de Poterne. 

De Langste Eettafel

De organisatie is nog in overleg met de horeca van de Kapelstraat over de vorm van De Langste Eettafel. Dit onderdeel is altijd een groot succes en een mooie traditie om met deze bijzondere gedekte tafel het festival af te kunnen sluiten. Zodra bekend is of het gaat lukken en de vorm en uitvoering duidelijk zijn, kan men via www.bussumcultureel.nl een plaatsje aan tafel reserveren.

Het is lang onzeker geweest of en in welke vorm Bussum Cultureel door kon gaan. “Nu er groen licht is voor het festival moet de organisatie de komende weken de laatste details invullen. Alle updates en nieuwe informatie wordt gedeeld op de website van Bussum Cultureel, www.bussumcultureel.nl en via sociale media; ook als eventuele aangescherpte coronamaatregelen invloed hebben op het programma.”

Aanmelden
Artiesten, kunstenaars, creatieve en culturele ondernemers en instellingen kunnen zich aanmelden voor een optreden of deelname aan de Culturele Markt of Art Fair Gooise Meren via www.bussumcultureel.nl Door de coronaregels zijn er dit keer helaas geen grote muziekpodia mogelijk en kan ook Young Go Loud niet doorgaan. “Zodra het wel mogelijk is, gaan we aan de slag met alternatieven. We proberen zeker om later nog iets te doen en daar willen we niet mee wachten tot de volgende editie van Bussum Cultureel.”

Bussum Cultureel is een jaarlijks festival waarbij bezoekers alle vormen van cultuur dat de gemeente Gooise Meren rijk is, kunnen bewonderen, zoals muziek, film, dans, theater en beeldende kunst. Met natuurlijk gezellig eten en drinken. Door een nauwe samenwerking met onder andere Stichting Kunstkring Artes, Filmhuis Bussum, Spant!, de Gooise Muziekschool, stichting Helder Gooise Meren en gemeente Gooise Meren kan er een mooi gevarieerd programma worden aangeboden. Alle activiteiten van het festival zijn gratis te bezoeken. Volg ons op www.facebook.nl/bussumcultureel of kijk op www.bussumcultureel.nl voor de actuele programmering.
 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Afbeelding
Weer veel belangstelling voor rondleidingen op joodse begraafplaats in Muiderberg foto’s 18 mei, 09:15
Afbeelding
'Met alleen technologische maatregelen halen we de stikstofreductie niet' Krimp van aantal koeien, kippen en varkens lijkt overal onvermijdbaar Natuur en Milieu 18 mei, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief