RKDES verrast SDO en pakt punt

Algemeen

BUSSUM - Het treffen met het veel lager geklasseerde RKDES heeft SDO zondag slechts een punt opgeleverd. De Bussumse voetballers speelden een slecht duel en stapten met 2-2 van het veld.

Vooral de start van SDO leverde de ploeg nogal wat problemen op. De voetballers maakten het eerste gedeelte van de eerste helft te veel fouten, waardoor RKDES voor gevaar kon zorgen. Twee enorme blunders van de Bussumse achterhoede leverden de Kudelstaartse tegenstander ook twee doelpunten op. SDO scoorde nog voor rust een tegentreffer. Na de rust voerde SDO de druk op en nam het duel over. Veel kansen bleven onbenut, maar na meer dan een uur spelen volgde toch de terechte 2-2. SDO kreeg nog kans op de zege, maar een laat doelpunt werd onterecht afgekeurd.

Vrouwen doen weer mee
De voetbalsters van SDO doen weer mee. Door een terechte zege op Bernardus (0-4) klom de ploeg zondag naar de derde plaats.

SDO startte wat nonchalant, maar nam het duel al snel over. De zege was al voor de rust zeker door doelpunten van Iris Wagenmaker en Fresia Cousino Arias. Na de rust kon SDO de voorsprong goed vasthouden. Carolien van Willigenburg zorgde voor de 0-3. Even later werkte een Bernardus-speelster de bal achter de verkeerde keeper.