Afbeelding
Foto: PR

Mediteren (en leren) met Eric Goossens in Muiderberg

Algemeen

MUIDERBERG - ‘Mediteren in Muiderberg’ organiseert ook dit jaar weer meditatie-avonden op woensdag. Vanaf september is er elke twee weken een open avond met in de tussenliggende week een basiscursus mediteren.

Een aantal jaar geleden ontstond vanuit de pioniersgroep van de Kerk aan Zee het idee om meditatie-avonden te gaan organiseren, vertelt Eric Goossens die de avonden begeleidt. “Het uitgangspunt was en is: iedereen is welkom, ongeacht geloof of levensovertuiging en/of ervaring. Inmiddels is gebleken dat steeds meer mensen zich geroepen voelen om te gaan mediteren. Om hen daarbij te ondersteunen organiseren wij naast de open meditatie-avonden ook een basiscursus mediteren.”

De open avonden zijn opgezet vanuit de behoefte om een plek te creëren waar mensen samenkomen om grotendeels in stilte te mediteren. “Mediteren is voor iedereen anders. We willen daarom ook de ruimte bieden om dat op een eigen manier, vanuit een eigen behoefte in te vullen. Veel mensen beginnen zelfstandig met mediteren. Dat gaat een bepaalde periode heel goed, maar na een tijdje blijken ze toch vast te lopen. De oorzaak is vaak het ontbreken van achtergrondkennis over het mediteren, waardoor de vele valkuilen en vooroordelen die er over mediteren bestaan over het hoofd worden gezien. Voor deze mensen en voor diegenen die nog nooit gemediteerd hebben, organiseren wij een basiscursus.”

Goossens volgde de school voor Padwerk, een spirituele ontwikkelingsweg, en verdiepte zich daarna in de Advaita Vedanta en non-dualiteit in het algemeen. Hij mediteert al meer dan twintig jaar vanuit de Zen-traditie maar heeft een grote belangstelling voor alle vormen van meditatie. De avonden vinden plaats in Ontmoetingscentrum De Steeg aan de Populierenlaan 2b in Muiderberg. Voor meer informatie en aanmelding: www.meditereninmuiderberg.nl 

Uit de krant