Afbeelding
Foto: Forteiland Pampus

Eilandgids Peter Claesen geeft lezing over geschiedenis Forteiland Pampus

Cultureel

MUIDEN - De themaochtenden van Bibliotheek Gooi en meer gaan weer van start. Deze reeks wordt afgetrapt op woensdag 1 september met een lezing over het ontstaan en de geschiedenis van Forteiland Pampus in de Bibliotheek van Muiden.

De lezing wordt gegeven door eilandgids en oud-marinier Peter Claesen . Hij is al lang gids op Forteiland Pampus. Dit Forteiland met zijn pantserkoepels is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en uniek in de geschiedenis ter verdediging van Amsterdam.

Zelfvoorzienend

Cultuurhistorie en innovatie kunnen uitstekend hand in hand gaan. Als eerste Nederlands UNESCO Werelderfgoed wordt Pampus 100% duurzaam zelfvoorzienend, en fossielvrij, zonder aansluiting naar de wal. Met een duurzaam energiesysteem en een nieuw circulair entreegebouw blaast Pampus zijn geschiedenis als zelfvoorzienend eiland nieuw leven in. Zo neemt het eiland zijn verantwoordelijkheid in de energietransitie.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Muiden, op woensdagochtend 1 september van 10:00-12.00 uur. Toegang voor deze lezing is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je daarom aan via de website www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Uit de krant