Coach Roy Berrevoets.
Coach Roy Berrevoets. Foto: © Bob Awick

HCAW geeft visitekaartje af

Sport

BUSSUM - In het één na laatste weekeinde van de reguliere competitie heeft HCAW nadrukkelijk zijn visitekaartje afgegeven. Zowel zaterdag als zondag waren de honkballers van HCAW te sterk voor koploper Curaçao Neptunus.

Zaterdag werden de Rotterdammers, op eigen veld, zelfs met tien punten verschil verslagen: 0-10 (9 innings). Zondag herhaalden de Bussumers de mooie prestatie van een dag eerder nog een keer. Ditmaal werd Curaçao Neptunus, met voormalig HCAW’er Ronald Jaarsma aan het roer, met 8-5 naar huis gestuurd. Hoewel de strijd donderdagavond lang gelijk opging waren het toen wel de Rotterdammers die uiteindelijk aan het langste eind trokken: 3-6.

Ranglijst

Met nog een week aan reguliere competitie te gaan kan HCAW zich nu langzaam gaan opmaken voor de Play-Offs, de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. De Bussumers bezetten op dit moment de derde plaats op de ranglijst. Theoretisch is de tweede plaats nog haalbaar, maar de kans daarop is niet groot. Afzakken naar de vierde plaats kan na afgelopen weekeinde niet meer. Komende week zal uitwijzen tegen wie HCAW het gaat opnemen in de Play-Offs die begin september van start gaan. Op dit moment is de kans het grootst dat L&D Amsterdam de tegenstander wordt, maar het is nog mogelijk dat de Amsterdammers Curaçao Neptunus passeren op de ranglijst. Als dat gebeurt treft HCAW de Rotterdammers in de halve eindstrijd.

Voor het zover is sluiten Roy Berrevoets en zijn mannen eerst de reguliere competitie af met een drieluik tegen DSS/Kinheim. Donderdagavond (aanvang 19.30 uur) treffen beide ploegen elkaar in Bussum, net als zondagmiddag. Tussendoor reist HCAW zaterdag af naar Haarlem. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.

Uit de krant