Bussumse sport van het weekend

BFC slaat slag met zege

Op jacht naar de derde klasse heeft BFC zondag een goede stap gezet. De Bussumers vergrootten het gat met concurrent NFC door de tegenstander met 0-1 te verslaan. Het gat bedraagt daardoor nu al acht punten. Vooral de eerste helft waren de Bussumers met vlagen heer en meester. BFC creëerde al snel veel kansen. Vlak voor rust kwam de terechte goal voor de Bussumers toen Tom Beekman de bal achter de keeper van de tegenstander kreeg. Na rust zette NFC meer druk en moest BFC vol aan de bak. Voor echt gevaar zorgde NFC geen moment.

Zwaarbevochten zege hockeyers

Een zwaar duel zondag voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse ploeg had genoeg problemen met het lager geklasseerde Houten, maar pakte met 3-4 toch de volle zege. De lager geklasseerde tegenstander kon voor genoeg gevaar zorgen aan de kant van de Bussumers en kregen wel enkele kansen. Toch had de Bussumse ploeg veelal het betere van het spel en werd er goed doorgeborduurd op de zege van een week geleden. De Bussumse ploeg staat na zondag op een knappe plaats 4, met evenveel punten als de nummer twee.

Hockeysters te sterk

Waar de heren veel kracht moesten zetten, hadden de hockeysters geen echt grote problemen met Houten zondag. De Bussumse ploeg won met 0-2. De hockeysters speelden met vlagen sterk tegen Houten en waren een stuk beter dan de tegenstander. De ploeg pakte op karakter de zege tegen de nummer acht van de poule. Gooische staat nu 4 plaatsen hoger.

Nederlaag voor DOC

DOC heeft zaterdag geen punten kunnen pakken tegen De Corvers. De streekgenoot was met 14-9 sterker dan de Bussumse korfballers. Vooral voor de rust had DOC problemen. De Corvers speelde een stuk feller en stond al snel op een afgetekende voorsprong. DOC kon voor rust nog wat terugkomen, maar het gat bleef 4 punten. Na de rust speelde DOC beter en zocht het naar de ommekeer, het benutten van kansen leverde echter problemen op.

Punten voor zaalvoetballers

Een knappe zege voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumse topklasser won vlak voor het weekend met 3-4 van het veel sterker geachte DVO'98.

DVO'98 startte een stuk sterker dan de Bussumers en waren vooral de eerste fase van het duel de betere ploeg. Dat leverde de zaalvoetballers ook een voorsprong op. Al snel stond het 2-0 voor DVO'98. Er kwamen zelfs al meteen meerdere kansen, maar keeper Emile van Delft kon meer goals voorkomen. Na de rust kwam ZVV Jos Geerling sterk terug. De voor een keer teruggekeerde oud-topscorer Tom Higler bleek goud waard voor de Bussumse ploeg. Higler maakte na rust de eerste Bussumse treffer en scoorde even later ook de derde treffer. De andere goals kwamen van Jesse Stroomberg en Rick van der Velden.

Squashers pakken punten

Het eerste team van het Bussumse Squash & Welness heeft afgelopen week knap punten overgehouden aan het duel met het erg sterke Hoofddorp.

De Bussumers startten sterk. Koos van Empel versloeg z'n tegenstander en pakte zo het eerste punt. Ook Roland Monsma kon een punt pakken. Voor de rest hadden de Bussumers het erg zwaar en waren de tegenstanders steeds sterker. Remco de Bruijn en Paul Anton Hoogendorn verloren voor het Bussumse team.