Afbeelding

Bussum verwelkomt Sinterklaas zondag

Algemeen

BUSSUM - Vol verwachting klopt ons hart. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben laten weten dat ze aanstaande zondag 18 november Bussum bezoeken. Het volledige programma:

Raadhuisplein
12.30 uur: Kinderentertainer Paul Passchier (bekend van theatershow Woezel en Pip) zorgt samen met het kinderkoor en het combo van de Gooische Muziekschool voor een gezellige sinterklaasstemming.

13.00 uur: Aankomst Sinterklaas op zijn paard Americo, begeleid door zijn Pieten en door de ViJos Pietenband. Ontvangst en welkomstwoord door burgemeester Schoenmaker.

13.30 uur: Sinterklaas vertrekt vanaf het Raadhuisplein naar het podium op de Havenstraat bij de Wilhelminafontein.

Havenstraat
13.30 – 14.30 uur: Gelegenheid voor de kinderen om Sinterklaas te ontmoeten en een kleine verrassing te krijgen.

14.30 uur: Sint maakt een rit door de Kapelstraat, de Nieuwe Brink, Brinklaan en Nassaulaan naar het Julianaplein (Hemaplein).

Julianaplein
14.30 – 15.30 uur: Gelegenheid voor de kinderen om Sinterklaas te ontmoeten en een kleine verrassing te krijgen.

15.30 uur: Sint vervolgt zijn tocht door het dorp en gaat via de Veerstraat en het Veerplein terug naar het Raadhuisplein. Daar reikt Sinterklaas de prijzen uit aan de winnaars van de kleurplaatwedstrijd. Dan is het (helaas) alweer tijd voor het lied 'Dag Sinterklaasje'.

Centrum
Alle winkels zijn zondag 18 november open. Ook zijn er braderiekraampjes. Op de Havenstraat en het Julianaplein staan diverse kinderattracties.

Uit de krant