Bussumse sport van het weekend

BFC boekt zwaarbevochten zege

Genoeg problemen zondag voor BFC. De Bussumers moesten alles op alles zetten om de volle zege te pakken tegen het Amsterdamse Buitenveldert. BFC won wel; de tegenstander werd met 3-1 aan de kant gezet.

BFC kwam op achterstand. Pas na meer dan een uur voetballen kon Jullian van der Lek de eerste tegentreffer op het scorebord zetten. Daarna zette de ploeg nog eens extra druk om alsnog de zege te pakken. Het duurde tot de slotfase voordat BFC de zege ook echt kon pakken. Twee late doelpunten van Leroy Oehlers en Dico Knevel zorgde voor de 3 punten.

Eerste zege voor BHC/SDS'99

Na een maand zonder punten hebben de handballers van BHC/SDS'99 afgelopen weekend de eerste punten gepakt. De Bussumse handballers speelden een spannend duel tegen de studenten van HA-STU en stapten met 18-19 van het veld.

BHC/SDS'99 pakte de zege op karakter. De handballers toonden veel veerkracht. Vooral voor rust waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd en was het duel steeds spannend. De sterke aanval van BHC/SDS'99 zorgde ervoor dat tegenstander HA-STU genoeg problemen had.

DOC start met zege

De korfballers van DOC hebben zaterdag het eerste zaalduel gewonnen. De Bussumse ploeg won na een tegenvallende eerste helft met 12-9 van ESDO.

DOC begon erg zwak en had vooral voor rust amper kansen. De korfballers maakten teveel fouten en daardoor kon ESDO zonder problemen een 3-7 voorsprong pakken. Na rust speelde DOC een stuk sterker. De ploeg vocht voor elke bal en zorgde voor een knappe ommekeer.

Zaalvoetballers stunten tegen koploper

Een knap punt voor ZVV Jos Geerling vlak voor het weekend. De wat kwakkelende zaalvoetballers pakten een punt tegen de nog ongeslagen koploper 't Knooppunt: 4-4.

't Knooppunt zorgde vanaf de aftrap voor veel gevaar aan de kant van de Bussumse zaalvoetballers. De Bussumers waren vooral de eerste fase amper aan de bal en stonden al snel op achterstand. Toch kwam de ploeg al snel terug door een treffer van Rob Boel. ZVV Jos Geerling kon vervolgens lang standhouden, maar moest vlak voor rust nog een tegentreffer toestaan. Na de rust waren de Bussumers erg sterk en had 't Knooppunt veel problemen met het spel. Al snel volgde de 2-2. Rutger Braam en Daan Stroomberg brachten ZVV Jos Geerling nog even een voorsprong. 't Knooppunt kwam na een slotfase met veel gerommel alsnog terug.