Afbeelding

Elf Bussumers: burgemeester graag jonge, moderne vrouw

Algemeen

BUSSUM - De komende burgemeester van Bussum moet een moderne jonge vrouw worden met veel aandacht voor jongeren. Dat vertellen elf Bussumers op straat aan het BussumsNieuws. 

De meeste ondervraagden hebben een zelfde wens: een jonge vrouw. "Vrouwen kunnen goed zorgen voor anderen en dat moet een burgemeester ook doen", zegt één van de ondervragen. Ook het thema 'jongeren' moet hoger op de agenda komen. Enkele ondervraagden menen dat de burgemeester wat op moet zetten voor jongeren. "De jeugd kan nu nergens heen", meent één van de gevraagde Bussumers. 

De Bussumers werden deze week ondervraagd vanwege het vertrek van burgemeester Schoenmaker en de oproep van de gemeente om mee te denken over de volgende burgemeester. De vertrekkend burgemeester wordt ook geroemd door de gevraagde Bussumers: "Schoenmaker mengde zich goed tussen het klootjesvolk en de elite. Dat is belangrijk in Bussum."

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Duizendsoortendag in ‘t Gooi 2022; natuurgebieden in kaart Natuur en Milieu 14 mei, 14:20
Afbeelding
Inspirerend wandelen bij maanlicht in Naarden Buurt / wijk 14 mei, 09:00
Afbeelding
Zaterdagportret | Marc van Breemen ‘Als je niet droomt, is het morgen saai’ Mensen 14 mei, 08:00
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 21:18
Afbeelding
Kamphuis: 'Wat ik weer miste was de stem van de woningzoekenden' Spandoeken volop aanwezig bij thema-avond Huibert van Eijkenstraat Politiek 13 mei, 15:30
Afbeelding
Zet je in als vrijwilliger onder werktijd Algemeen 13 mei, 14:11
Afbeelding
Drie schoolvoetbalteams uit Gooise Meren door naar districtsfinale in Hilversum Sport 13 mei, 11:04
Afbeelding
Indrukwekkende voorstelling 'Sterfgenaam' binnenkort op de planken Toneel in Muiden legt vruchtbare verbinding tussen nieuw en oud Muiden Cultureel 13 mei, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief