Bussumse sport van het weekend

BFC werkt aan doelsaldo

Met acht doelpunten hebben de voetballers van BFC zondag aan het doelsaldo kunnen werken. De koploper walste met 0-8 over nummer laatst AFC Nautilus heen.

Op het natte kunstgrasveld van de Amstelveense tegenstander was BFC vanaf de aftrap de beste ploeg op het veld. BFC bouwde op naar hartelust en had geen enkel probleem om voor gevaar te zorgen tegen de zwakke tegenstander. BFC was op alle fronten beter en stond al erg snel op een comfortabele 0-3 voorsprong door een goal van Davey du Maine en twee treffers van aanvoerder Dico Knevel. Voor rust werd de marge nog eens opgehoogd naar 5 goals, weer van de voet van Knevel en een goal van Jullian van der Lek. Na rust scoorden Siemen van Tongeren, Dwight Oehlers en Davey du Maine.

Hockeysters tonen veerkracht

De hockeysters van Gooische hebben zondag op karakter de volle zege gepakt tegen USHC. De Bussumers moesten vol aan de bak tegen de veel lager geklasseerde tegenstander, maar stapten wel met een 1-2 zege van het veld. Vooral door het wat natte veld was het soms stug hockeyen voor zowel de Bussumers als de tegenstander. De Bussumse ploeg leek dat het best mee om te gaan en kon met een paar kansen voor gevaar zorgen. Vooral na rust kon de ploeg de zege zeker stellen. De hockeysters staan nu op plaats 5 van de stand.

Koploper te sterk voor hockeyers

Met 4-2 was koploper Alkmaar zondag een maatje de groot voor de hockeyheren van Gooische. De Bussumse ploeg deed wat het kon, maar moest genoegen nemen met de nederlaag. Alkmaar was de Bussumers steeds een stapje voor. Met goed hockey creëerde de koploper veel kansen. De Bussumers probeerden van alles om een ommekeer te forceren, maar dat lukte geen moment.

ZVV Jos Geerling zonder punten

ZVV Jos Geerling heeft afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen FC De Reigers. De Bussumse zaalvoetballers moesten genoegen nemen met een 2-1 nederlaag.

De zaalvoetballers hadden voldoende kansen, maar het ontbrak de ploeg aan daadkracht. FC De Reigers, dat ongeveer net zoveel kansen had als de Bussumer, kon beter afronden. Het eerste doelpunt van FC De Reigers kwam al snel toen de ploeg een goede aanval van ZVV Jos Geerling goed wegcounterde. Na de rust sloeg FC De Reigers nog een keer toe, na een gele kaart voor Jesse Stroomberg. De tegenstander van de Bussumers kwamen met een man meer te staan en sloegen genadeloos toe.