Afbeelding

Buurgemeenten opperen vernieuwd fusieplan

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Na het stuklopen van de GV4-fusie wordt er door de gemeenten rondom Bussum wederom gesproken over een mogelijke fusie. De gemeenteraden van Weesp en Muiden hebben Noord-Holland verzocht een fusie van de twee met Naarden te onderzoeken.

Een week geleden sprak de Weesper gemeenteraad al een voorkeur uit voor een fusie met Muiden en Naarden. Deze week laat ook Muiden weten graag te fuseren met de andere twee steden. De gemeenteraad van Naarden bespreekt de zaak deze week. Mocht het plan wederom stuklopen, dan wordt verregaand samenwerken tussen de gemeente geopperd. Of het plan van de 3 gemeente kan slagen valt te betwijfelen. Vandaag werd het regeerakkoord gepresenteerd. Daar valt te lezen dat gemeenten straks minimaal 100.000 bewoners moeten hebben. Weesp, Naarden en Muiden komen tot 'slechts' 41.500. 

De brieven van de gemeenten zijn een reactie op de vraag van de provincie Noord-Holland hoe het nu verder moet in de regio. De Tweede Kamer schoot in mei de fusie tussen Weesp, Muiden, Naarden en Bussum af. 

Uit de krant