Knappe zege SDO, weer nederlaag BHC/SDS'99

Algemeen

Sterk SDO slaat na rust toe

Vooral door een sterke tweede helft heeft SDO zondag 3 zwaarbevochten punten gepakt. De Bussumse promovendus had voor rust nog problemen met tegenstander Hillegom, na rust kwam de 3-0 op het scorebord.

Zeker de eerste helft waren de twee ploegen nog aan elkaar gewaagd. SDO speelde sterk en kreeg al snel de eerste kans. De tegenstander had zeker de eerste fase van het duel echter de betere kansen en het was soms een wonder dat het lang 0-0 bleef. Het duurde tot vlak voor de rust voordat SDO kon scoren. Na wat losse flodders kon Rick van der Velden de score openen na een goede aanval van Djoey Dorresteijn en Jeroen Harsevoort.

Meteen na rust waren de 3 Bussumers wederom goud waard. Weer kon Van der Velden scoren na goed werk van het duo. Het verzet van de tegenstander was ook meteen gebroken. Later werd het 3-0.

Nederlaag voor voetbalvrouwen

De vrouwen van SDO hebben afgelopen weekend een afgetekende nederlaag geleden tegen VDZ. De Arnhemse ploeg was met 4-1 te sterk voor de Bussumers.

VDZ counterde al na een half uur naar 2-0. SDO maakte te veel fouten en speelde vaak te nonchalant. Marceline Veen kon voor rust nog scoren voor SDO, maar de marge was na de eerste helft al te groot voor SDO.

Derde nederlaag BHC/SDS '99

BHC/SDS'99 moet het nog steeds zonder punten stellen. De Bussumse handballers verloren zondag het derde achtereenvolgende duel; Fidelitas/HVBS was met 25-31 te sterk.

Waar BHC/SDS'99 afgelopen weekend de punten had moeten pakken, speelde de ploeg erg zwak en met vlagen ondermaats. Met name het afmaken was een probleem en ook op het achterveld werden veel fouten gemaakt. De tegenstander speelde een stuk sterker en kon al snel de score openen. Het duurde lang voordat BHC/SDS'99 een beetje mee kon komen. Voor rust bleek de schade nog wel mee te vallen; na de eerste helft stond het 13-13. Na de rust had BHC/SDS'99 het plan om een ommekeer te forceren, maar dat lukte geen moment.