Afbeelding
Foto: Reddingsbrigade Naarden
foto’s

Brandweer en Reddingsbrigade Naarden weer thuis na evacuaties Limburg

112

NAARDEN - De lifeguards van Reddingsbrigade Naarden zijn weer onderweg terug naar huis. Ook de brandweerlieden van Brandweer Naarden zijn weer terug vanuit Limburg, waar ze stand-by stonden om te helpen bij de wateroverlast. 

‘Het is een unieke en uitzonderlijke ervaring dit mee te maken met de Nationale reddingsvloot’, schrijft Reddingsbrigade Naarden op Facebook. Afgelopen nacht hebben zij lang stand-by gestaan om ingezet te worden rondom regio Maastricht. Na middernacht, toen de lifeguards net een kwartier op bed lagen in een sporthal in Maastricht, werden de eenheden van Gooi en Vechtstreek opgeroepen om naar de brandweerkazerne in Meerssen te gaan om daar te assisteren bij de evacuatie van het dorp. 

Later gisteravond was alles al onder controle, waarna de eenheden weer terug naar de sporthal in Maastricht vertrokken. Zij konden rond 2.30 uur weer gaan slapen. Rond 9.00 uur vanochtend werd aangegeven dat het peloton vanuit regio Gooi en Vechtstreek niet meer nodig was in de regio. Een groot gedeelte van de Nationale Reddingsvloot kon weer naar huis. 

Trots

De brandweerlieden van Brandweer Naarden zijn vanmiddag teruggekeerd vanuit Limburg. ‘Voor de manschappen was het een unieke ervaring om deel uit te maken van de Nationale Reddingsvloot’, schrijft de brandweerpost op Facebook. ‘We zijn ontzettend trots op onze collega’s dat ze huis en haard zeer snel hebben verlaten om deel te nemen aan deze reddingsvloot en gelukkig weer veilig thuis zijn gekomen.’

De lifeguards uit Naarden zijn vanaf het moment van vooralarmering gistermiddag tot aan het bericht dat hun inzet niet meer nodig was ongeveer 30 uur op de been geweest. Ook Reddingsbrigade Naarden is trots op hun lifeguards, zo blijkt uit het Facebook-bericht: ‘Aan alle collega’s van onze eenheid: we zijn trots dat iedereen zo snel paraat stond en zich heeft ingezet voor de Nationale Reddingsvloot en iedereen weer veilig is thuisgekomen. Bedankt daarvoor!’



Uit de krant