Afbeelding
Foto: Saskia Pennekamp Snaterse

Ian Pennekamp voor derde keer Nederlands Kampioen Triathlon

Sport

BUSSUM - Ian Pennekamp uit Bussum is nu voor de derde keer op rij Nederlands kampioen geworden. Hij heeft zich nu gekwalificeerd voor het WK Triathlon U23 dat op 21 augustus 2021 in Edmonton (Canada) plaatsvindt.

“Wat een dag”, blikt de Nederlands kampioen terug. “Eindelijk mocht ik weer racen. Het was gelijk een NK Olympische afstand. Ondanks dat er ineens veel extra maatregelen kwamen de avond voor de race wist TRI HARD Series toch nog een te gek evenement neer te zetten. Samen met 3athlon.nl was er namelijk een livestream, waardoor iedereen ons kon aanmoedigen. En dat gebeurde ook, supergaaf.” 

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: Saskia Pennekamp Snaterse

De Bussumer kent zijn zwakke kanten en is daarom samen met Sebastiaan Verschuren keihard aan de slag gegaan om zijn zwemtehniek te verbeteren. Met resultaat. “Voor het eerst in een triathlon echt lekker gezwommen”, vertelt hij. “Ik kwam in de achtervolgende groep op 30 seconden van de kopgroep het water uit. Erg blij met de stappen die ik heb gezet. Ook mooi om te zien dat het nog harder moet.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: Saskia Pennekamp Snaterse

Met achterstand stapte Pennekamp op de fiets. “Dat was gelijk voluit vanaf de start, maar het lukte me niet om het gat te dichten. Gelukkig kwam toen Jorik van Egdom, een van de beste fietsers in de triathlonwereld, mij hard voorbij. Ik kon net bij hem aanhaken. Uiteindelijk waren we een groepje van elf en mochten we na een supersnel fietsonderdeel aan het laatste onderdeel beginnen.” 

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: Saskia Pennekamp Snaterse

Met zijn looptrainer Frank Heldoorn had hij afgesproken zijn eigen race te lopen, zonder zich gek te laten maken door anderen. Pennekamp: “Het lopen ging namelijk ook gelijk hard vanaf het begin. Vanaf plek 7 liep ik toen vervolgens langzaam door het veld heen. Dat gaf me zoveel energie dat ik na 2,5 kilometer al naar plek 2 en 1e U23 liep! Alleen Jorik liep nog voor me. Toen even geprobeerd om hier misschien ook nog naar toe te lopen, maar dat was nog een stapje te ver. Supergaaf om dan uiteindelijk samen met een aanstaande Olympiër op het podium te staan.”

Uit de krant