De Matthäus-Passion trekt altijd veel publiek. Al twee keer kon de uitvoering - vanwege corona - niet doorgaan.
De Matthäus-Passion trekt altijd veel publiek. Al twee keer kon de uitvoering - vanwege corona - niet doorgaan. Archieffoto: Bob Awick

Matthäus-Passion wordt ‘immaterieel erfgoed’

Cultureel

NAARDEN - De Matthäus-Passion wordt op 15 september door de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk Naarden bijgeschreven op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed (IIEN).

Deze inventaris bestaat uit cultuuruitingen die worden beleefd als erfgoed en een gevoel van identiteit en continuïteit geven. Immaterieel erfgoed is de schakel tussen heden, verleden en toekomst: cultuur van nu, waarbij je je verbonden voelt met vorige generaties en die tegelijkertijd inspireert tot het levend houden van de traditie voor de toekomst. En dat is precies wat de Matthäus-Passion van de 100-jarige Nederlandse Bachvereniging in Grote Kerk Naarden doet. “Bijschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed betekent maatschappelijke erkenning van de waarde van deze traditie”, aldus Ellen Snoep (directeur Stichting Grote Kerk Naarden) en Willemijn Mooij (directeur Nederlandse Bachvereniging).

Uit de krant