Bussumse sport van het weekend

BFC neemt afstand van concurrenten

BFC heeft de kansen om te promoveren naar de derde klasse zondag een stuk vergroot. De Bussumse voetballers namen afstand aan kop door de voornaamste concurrent, AS'80, met 3-0 te verslaan. Daardoor mogen de Bussumers nu al hoe dan ook meedoen aan de play-offs.

Ondanks dat BFC een afgetekende zege boekte, kwam het duel erg langzaam op gang. Het duurde lang voordat BFC met leuk voetbal ten tonele kon komen. Na de rust was het spel van BFC een stuk beter en kwamen er al snel meer kansen voor de ploeg. Dat leverde ook al meteen een doelpunt op. Met afstand dé treffer van het duel kwam van de voet van Jullian van der Lek, na een prachtsolo van Leroy Oehlers. Laatstgenoemde kon over het hele veld opstomen en meerdere spelers van de tegenstander het nakijken geven en vervolgens een goede voorzet geven. Van der Lek kon ook de derde Bussumse goal maken.

Handballers starten met nederlaag

De gepromoveerde handballers van BHC/SDS'99 hebben afgelopen weekend het eerste hoofdklasseduel verloren. De Bussumse handballers waren met 19-29 een stuk zwakker dan Unive/Achilles.

Het duurde lang voordat BHC/SDS'99 op gang kon komen. Vooral de eerste fase van de eerste helft maakte de ploeg meerdere fouten. Pas halverwege kon de ploeg een beetje op stoom komen om vlak voor rust weer wat terug te vallen. Dat zorgde ervoor dat Unive/Achilles al voor de rust een 7-14 voorsprong kon pakken. Na rust kwam BHC/SDS'99 een stuk sterker het veld op en kon de ploeg met goed handbal terugkomen tot een achterstand van slechts 3 punten. Maar ook nu weer kostten enkele fouten de ploeg de kop. Het spel was beter dan voor rust, maar kans op een goed resultaat had BHC/SDS'99 geen moment. Daarvoor was Unive/Achilles te sterk.

Volleyballers komen tekort

De volleybalsters van Keizer Otto-Trivolley hebben afgelopen weekend een nederlaag geleden tegen US. De Amsterdammers waren met 3-1 te sterk voor de Bussumers.

US was de meeste set veel sterker dan de Bussumers. De marges waren de eerste twee sets met 25-16 en 25-18 erg groot. De derde set leek Keizer Otto-Trivolley even terug te komen. De volleybalsters kwamen door 22-25 op 2-1, maar kon de laatste set wederom geen kans. US won de laatste set met 25-16 en won daardoor het duel.

Weer geen punten zaalvoetballers

Weer een nederlaag voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. Pech voerde de boventoon tegen The Counters; de tegenstander was met 3-2 te sterk voor de Bussumse ploeg.

Anders dan de nederlagen van de afgelopen weken speelde ZVV Jos Geerling deze week een stuk beter. Al meteen na de aftrap toonde de ploeg veel vechtlust en kwamen er al snel kansen. ZVV Jos Geerling had veel meer kansen dan de tegenstander, maar het duurde lang voordat er gescoord kon worden. Rob Boel kon na meer dan een half uur de tegentreffer maken, even later volgde ook de tweede treffer voor de Bussumers. Daardoor kreeg de ploeg weer alle kans op een goed resultaat, maar het had de pech dat vervolgens weer een hele reeks kansen om zeep werden geholpen. The Counters was een stuk doeltreffender.