Slechte tweede helft nekt SDO

BUSSUM - Vooral door veel te zwak voetbal na rust heeft SDO zondag een nederlaag geleden tegen Hoofddorp. De Bussumse tweedeklasser deed de eerste helft nog goed mee, maar deed na rust op alle fronten onder voor Hoofddorp: 4-0.

SDO startte met twee extra aanvallers vanwege blessures en dat zorgde ervoor dat de ploeg al snel kansen kon creëren. Hoofddorp moest veel kansen van SDO ongedaan maken en had daar de handen vol aan. SDO speelde vol op de aanval, maar een doelpunt bleef achterwege. Sterker nog, Hoofddorp kon al voor rust de score openen. Na wat fouten van SDO was de ploeg meedogenloos en kwam de eerste treffer op het scorebord. SDO had voor rust nog kansen op een tegentreffer, maar deze bleef wonder boven wonder achterwege. Na de thee was Hoofddorp een stuk beter, te meer omdat SDO erg zwak het veld weer op kwam. De voetballers speelden te nonchalant en maakten te veel fouten. Hoofddorp was op alle fronten sterker dan SDO en bleek veel beter om te gaan met gecreëerde kansen. Zonder al te veel problemen kon de ploeg na de rust nog 3 doelpunten scoren.

Late zege voor voetbalvrouwen
Ondanks een zeer zwaar duel hebben de voetbalsters van SDO zondag toch de volle zege gepakt tegen Westlandia. De Bussumse vrouwen scoorden pas laat de bevrijdende 1-0.

SDO stond tegenover een geduchte tegenstander en moest vol aan de bak. Ondanks veel kansen over en weer bleef een treffer lang achterwege. Het duurde tot de slotfase toen SDO een strafschop kreeg en zo de volle zege kon pakken: Deborah van Boxtel scoorde.