Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

BFC herovert eerste plaats

Door een afgetekende zege op de concurrent staat BFC na zondag weer aan kop van de poule. De Bussumers wonnen met 0-3 van Zuidoost United en staan nu een punt los van de naaste belager.

Een week voor de topper met de andere concurrent, AS'80, had BFC een probleemloze dag. BFC kreeg amper gevaar van de tegenstander en kon zonder al te veel kracht te hoeven zetten zelf ten aanval trekken. De tegenstander kon BFC amper stoppen. Al snel kwamen de eerste Bussumse kansen en kwam er ook meteen doelpunten. Na een reeks goede aanvallen opende Tom Beekman de score voor de Bussumers. Jullian van der Lek en aanvoerder Dico Knevel zouden dat kunstje vervolgens nog een keer herhalen. Van de kant van de tegenstander kwam er ook na rust geen enkel groot gevaar. De Amsterdammers probeerden van alles, maar werden steeds afgestopt door het sterk spelende BFC.

Hockeyers houden koers aan kop

Het gaat de goede kant op met de hockeyers van Gooische. Zondag boekten de Bussumers wederom een zege door concurrent IJsseloever met 0-2 te verslaan. Door de zege staan de hockeyers op 5 punten van de koploper.

De Bussumse hockeyers moesten hard werken om de punten te kunnen pakken, maar een reeks sterke aanvallen werd goed beloond. De tegenstander moest de twee doelpunten van de Bussumers toestaan en maakte zelf te veel fouten om een tegentreffer te kunnen maken.

Nederlaag hockeysters

Waar het met de hockeyheren goed gaat, zakken de hockeysters van Gooische wat weg. Zondag leed de ploeg weer een nederlaag; HBS was met 2-1 te sterk voor de Bussumers.

De hockeysters speelden sterk, maar maakten wel wat fouten. HBS was over het geheel net wat sterker dan de Bussumers en hadden een scherpere aanval. Door de nederlaag zakt Gooische weg naar een achtste plaats.

Klap voor ZVV Jos Geerling

Een teleurstellende nederlaag voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumers moesten genoegen nemen met een 1-5 nederlaag tegen HZV/'t Vennewater.

De Bussumse zaalvoetballers probeerden snel druk te zetten, maar kregen meteen nul op het rekest. De bezoekers konden de aanvallen van de Bussumers goed pareren en zelf het duel overnemen. HZV/'t Vennewater troefde ZVV Jos Geerling vooral na rust op alle fronten af. De Bussumers probeerden van alles om wat terug te doen, maar HZV/'t Vennewater bleef sterk spelen.

Uit de krant