SDO pakt punt tegen FC Abcoude

Algemeen

BUSSUM - Een zwaarbevochten punt voor de voetballers van SDO zondag. De Bussumers moesten alles op alles zetten om een positief resultaat te boeken tegen het sterke FC Abcoude. Door goed voetbal kwam dat punt er: 1-1.

FC Abcoude was voor rust wat sterker en had meer de bal. Een aantal kansen van de tegenstander leverde ook een doelpunt op. Na de rust kwam SDO scherp terug. Er kwam meer druk van de kant van de Bussumers en vervolgens ook meer kansen. Halverwege de tweede helft volgde de tegentreffer: Dennis de Loos beloonde het goede spel van SDO. Er kwamen vervolgens zelfs meer kansen voor de Bussumers, maar deze bleven onbenut.

Een smetje op het duel was de zware blessure van SDO-speler Martijn Hendriks. De Bussumer botste met een tegenstander en moest vervolgens met de ambulance worden afgevoerd. Het duel werd een half uur gestaakt.

Vrouwen komen sterk terug
De voetbalvrouwen van SDO hebben zondag een hoop veerkracht getoond. Na een paar fouten en tegentreffers kwamen de Bussumers tegen Fortuna Wormerveer sterk terug: 2-6.

Ondanks een goede start keek SDO al snel tegen een 2-0 achterstand aan en werden Bussumse kansen erg slecht afgerond. Pas na rust kwam de ommekeer voor SDO. De Bussumers speelden veel scherper en konden zo'n beetje alle kansen benutten, waardoor de achterstand snel omgebogen kon worden.