Wethouder Boekhoff presenteert de begroting 2013.
Wethouder Boekhoff presenteert de begroting 2013.

Bussum moet per 2014 verder bezuinigen

Algemeen

BUSSUM - Er is een tweede bezuinigingsronde nodig om ook na 2013 de gemeentefinanciën van Bussum op orde te houden. Dat zei wethouder Boekhoff vandaag bij de presentatie van de gemeentebegroting 2013.

Een eenmalige greep van 108.000 euro uit de algemene reserve is voldoende om de begroting van 2013 sluitend te krijgen. Het ingezette bezuinigingsprogramma 'Bloeien door Snoeien' zal verder zijn vruchten afwerpen, maar dat is niet genoeg voor de jaren daarna.

"We moeten toe naar Bloeien door Snoeien 2.0. En dat zullen ook organisaties en burgers merken", zegt Boekhoff. Deze nieuwe ronde moet naar verwachting leiden tot een besparing van circa 2,9 miljoen euro in 2016. De komende maanden moet de discussie worden gevoerd: waarop kan bezuinigd worden - en moet (ook) de belasting omhoog?

De grens van efficiënter werken op het gemeentehuis is in de eerste ronde van 'Bloeien door Snoeien' wel zo ongeveer bereikt. Boekhoff: "We zullen nu moeten snijden in onze uitgaven. Maar niet blind: we blijven redeneren vanuit de inhoud. De term 'Bloeien door Snoeien' is dus niet zomaar, we willen een vitaal dorp houden."

Een uitgebreid interview met de wethouder staat woensdag in de gedrukte versie van BussumsNieuws.

Zie ook: Woonlasten in 2013 iets omhoog

Uit de krant