Afbeelding
Foto: PR

Multimedia-opera ‘Händel goes Tinder’ komt naar De Groene Afslag

Cultureel

BUSSUM - Bij inspiratielocatie De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg op de grens van Bussum en Laren is zaterdag 3 juli voor het eerst een opera te zien. Na ruim dertig uitverkochte voorstellingen door heel Nederland strijkt de multimedia-opera Händel goes Tinder neer voor een zomerse middag met hapjes en drankjes.

In Händel goes Tinder botst sociale media met de 18de eeuwse muziek van G.F. Händel. Theater, komedie en klassieke muziek vinden elkaar in een nieuw verhaal dat pijnlijke momenten van herkenning oplevert voor iedere smartphone-verslaafde millennial. “Wanneer single twintiger Dorinda wordt gedumpt, gaat ze online op zoek naar de liefde van haar leven. Beste vriendin Tatiana staat haar bij door dik en dun. Vindt ze een man die een aria waard is, of wordt het een eindeloze parade van losers en naar links swipen?”, aldus de makers. De voorstelling begint om 16.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.degroeneafslag.nl/programma en kosten 27,50 euro, inclusief borrelpakket. 

Händel goes Tinder is een initiatief van sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova. Malkin is regelmatig als soliste te gast bij onder andere de Nationale Opera en het Concertgebouw. Kozlova is veelgevraagd kamermusicus en soliste, en staat bekend om haar innovatieve concertprogramma’s en haar eigen festival Groeneveld. Het script en de regie zijn van de hand van comedy- en musicalgoeroe Michael Diederich, bekend van onder meer All Together Now, comedyshow Boom Chicago en diverse Joop van den Ende-musicals. Met muzikale ondersteuning van: Izhar Elias (gitaar), Henriëtte Wirth (klavecimbel) en Evan Buttar (cello). Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. 

Uit de krant