Bussumse sport van het weekend

Algemeen

Doelpuntenregen voor BFC

Een waar doelpuntenfeest zondag voor BFC. De Bussumse voetballers hadden tegen FC Amsterdam geen problemen met scoren en boekten een 7-4 zege.

BFC speelde sterk tegen FC Amsterdam, maar kende vooral voor rust nog volop problemen. De ploeg maakte een reeks foutjes, waardoor FC Amsterdam op weg geholpen kon worden. BFC nam het duel na rust helemaal over en scoorde er met 4 doelpunten op los. 'Man of the match' werd Dico Knevel. De aanvoerder bezorgde z'n manschappen 3 goals, waardoor de zege halverwege de tweede helft zeker was. FC Amsterdam kon nog wel wat terugdoen, maar het gat was te groot geworden om voor een ommekeer te zorgen.

Forse nederlaag BHC

Een week na de nederlaag tegen We Have heeft BHC zondag weer geen punten kunnen pakken. Najaden was met 24-12 veel te sterk voor de Bussumse handballers.

Het ontbrak BHC aan kracht om voor gevaar te zorgen aan de kant van de tegenstander. Najaden was sterker dan de Bussumers en kon al halverwege het duel een comfortabele voorsprong pakken. Na de rust kon BHC eveneens geen ommekeer forceren en had Najaden geen enkel probleem om de voorsprong over de streep te trekken. BHC staat door de nederlaag na zes duels nog steeds laatste met nul punten.

DOC steelt zege tegen Argus

Een gestolen zege zaterdag voor de korfballers tegen DOC. De Bussumers rekenden af met streekgenoot Argus door de Weespers met 9-10 aan de kant te zetten.

DOC kende genoeg problemen tegen de doorgaans sterke tegenstander. Voor rust leek Argus wat beter, zeker omdat DOC nog wat foutjes maakte. De Weespers zorgden voor gevaar en pakten voor rust een 4-3 voorsprong. DOC kon het duel na rust overnemen en met beter korfbal een voorsprong pakken. Argus kon DOC echter steeds weer tot een punt naderen, waardoor het duel tot de laatste seconden spannend bleef.

Weer zege zaalvoetballers

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben de sterke reeks van de afgelopen weken ook deze week een goed vervolg gegeven. Vlak voor het weekend versloegen de zaalvoetballers tegenstander Hercules met 5-4.

ZVV Jos Geerling moest vol aan de bak voor de zege. Na rust (2-2) bleef Hercules de Bussumers door snelle counters met kansen bestoken. ZVV Jos Geerling leek daar echter een stuk meer vat op te hebben dan voor rust. Dat zorgde ervoor dat de ploeg zelf meer kansen kon creëren en de voorsprong kon overnemen na een goal van Rob Boel. Micha Fokker en Martijn Hendriks konden de laatste twee goals maken.