Vanmiddag tijdens de eerste Buurt Energieklusdag.
Vanmiddag tijdens de eerste Buurt Energieklusdag. Foto: © Bob Awick

Eerste Buurt Energieklusdag in Westereng-buurt

Buurt / wijk

BUSSUM - Wattnu organiseert in samenwerking met de gemeente Gooise Meren en de woningcorporaties vandaag de eerste Buurt Energieklusdag in de Westereng-buurt in Bussum.

Alle bewoners van de Westereng zijn uitgenodigd om vandaag of zaterdag 26 juni tussen 12.00 en 17.00 uur langs te komen bij de stand op de groenstrook op de hoek van de Prinses Margrietplatsoen en de Laarderweg (tegenover de bloemenstal bij de Lidl).

Gratis producten

Tijdens de Buurt Energieklusdagen helpt Wattnu inwoners om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo wordt advies gegeven over hoe het huis koel gehouden kan worden in de zomer en energie bespaard kan worden door het nemen van kleine maatregelen en gedrag. Ook worden gratis producten weggegeven als ventilatoren, tochtstrips, waterbesparende douchekoppen, ledlampen en radiatorfolie.

Nieuw is de energieklusservice die opgezet is met Altijd Werkplaats; bewoners kunnen op deze dagen hulp krijgen om kleine maatregelen uit te voeren. Nieuw zijn ook de energiedisplays. Een energiedisplay kan aangesloten worden op de slimme meter en het energieverbruik analyseren waardoor advies gegeven kan worden hoe zuiniger met energie omgegaan kan worden. Na de zomer zullen ook in andere wijken van Gooise Meren Buurt Energieklusdagen georganiseerd worden.

Uit de krant