Voorzitter Philip Tulleken van Gooische
Voorzitter Philip Tulleken van Gooische

Hockeyclub Gooische wachtte elf jaar op vijfde veld

Algemeen

BUSSUM - De hockeyers van Gooische zijn net bijgekomen van de festiviteiten rond de ingebruikname van het vijfde veld begin van de maand. Philip Tulleken (41), in jasje en spijkerbroek, gebaart vanaf het terras van het clubhuis naar het nieuwe kunstgrasveld. Het ligt tegen de tennisclub aan en wordt, vanwege de iets kleinere afmetingen, gebruikt voor de lagere teams bij de jongste jeugd en de senioren. Tulleken, voorzitter sinds 2007, is er verguld mee.

"Vanwege het groeiende aantal jeugdleden is mijn voorganger er in 2001 mee begonnen. Na een traject van elf jaar hebben we nu eindelijk ons vijfde veld én kortere wachtlijsten bij de jeugd. Per seizoen krijgen we 400 aanmeldingen van nieuwe jeugdleden. Dankzij het vijfde veld kunnen we nu de helft daarvan aannemen."

Elf jaar? Waarom duurt de aanleg van een nieuw kunstgrasveld zo lang?
"Er waren veel partijen bij betrokken en het ging om veel geld. In 2001 zijn we begonnen met het kijken naar een geschikte locatie voor een extra veld. We pachten de grond van Natuurmonumenten, dus met hen hebben we verschillende varianten besproken waarbij nieuwe grond voor hockey weer werd geruild voor een stuk natuur elders. Omdat we met de club op het snijvlak van drie gemeentes zitten, moest ook met hen worden overlegd. Toen ik in 2007 voorzitter werd, vroegen we subsidie aan bij de gemeente Hilversum."

Lees het hele verhaal in BussumsNieuws van 26 september.

Uit de krant