Voorzitter Huijzer en artistiek leider Krikke
Voorzitter Huijzer en artistiek leider Krikke

Nieuwe Spieghelavonden beloven weer veel moois

Algemeen

BUSSUM – Ons dorp bezit een van de mooiste kerken van het land, de Spieghelkerk. Toch weten niet veel mensen dat je er ook voor andere gelegenheden dan de traditionele zondagen terecht kunt. Het gaat om de zogeheten Spieghelavonden, waarin literatuur en muziek tot een goedlopend geheel worden gesmeed. Op 4 oktober start alweer het vierde seizoen van deze uiterst succesvolle formule.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, de allereerste avond in 2009. Gespannen keken de organisatoren toe hoe cultuurhistoricus Herman Pleij het publiek imponeerde met zijn uitdagende verhalen. Maar niet langer dan een half uur, want toen werd hij 'onderbroken' door de musici. Het vormt de basis van het concept: korte stukjes muziek die worden afgewisseld met een lezing.

Achteraf bezien had het bestuur van de stichting Vrienden van de Spieghelkerk zich niet zo zorgen hoeven maken, want de kerk zat bij de première afgeladen vol. Blijkbaar sloeg dit nieuwe initiatief aan bij het grote publiek. En het feit dat er in de prachtige ambiance van de kerk mag worden gespeeld, zorgt nog eens voor een extra dimensie. 

Lees het hele verhaal in BussumsNieuws van 26 september

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief