Afbeelding

Politie en burgemeester willen Project X niet hebben

Algemeen

BUSSUM – De politie heeft een Bussumse jongen gesommeerd een zogenoemd Project X-feest in Bussum van zijn Facebookpagina te verwijderen. De gemeente laat weten dat burgemeester Schoenmaker boven op de zaak zit en nauw overleg voert met de politie. Een woordvoerder laat weten: "Wat betreft de gemeente is er geen party of Project X op 19 oktober."

Volgens de berichten op Twitter van @projectxbussum zouden al 6.000 mensen een uitnodiging hebben ontvangen, waarvan 600 toegezegd zouden hebben te komen. De jongen die de uitnodiging via social media bekendmaakte, heeft inmiddels bezoek van de politie gehad, nadat die een tip kreeg.

Afgelopen vrijdag was er een Project X-feest in het Groningse Haren. Door een foutje had een meisje voor haar 16e verjaardag uitnodigen via Facebook gestuurd. Ze was echter vergeten aan te geven dat het een privéfeestje betrof.

Vernielingen
Uiteindelijk werd het op de avond van het feestje één grote chaos in het Groningse dorp waar duizenden mensen samenkwamen. De rellende bezoekers lieten een spoor van vernielingen achter. De gemeente leed zeker voor een miljoen euro aan schade.

Uit de krant