Gitarist Hannibal Saad.
Gitarist Hannibal Saad. Foto: Karen Vandenberghe

Hooftpodium vol muziek bij Muiderslot

Cultureel

MUIDEN - “Als oudste podium van Nederland zijn we blij dat we weer live kunnen met ons Hooftpodium van creatieve makers”, laat een woordvoerder van het Muiderslot weten.

Op zondag 27 juni kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd muzikaal programma voor oud en jong. Er is ook een primeur: een muziekstuk dat speciaal is gecomponeerd voor het rijksmonument. Het programma is gratis voor alle bezoekers met een toegangskaartje. Kaartjes zijn vooraf te reserveren via muiderslot.nl/kaartjes.

Het programma is als volgt:
Het Serafino String Trio speelt om 11.30 uur en 12.30 uur een selectie klassieke muziekstukken voor strijkers. Het trio bestaat uit Emi Ohi Resnick (viool), Simone van der Giessen (altviool) en Timora Rosler (cello).
Om 13.00 uur en 14.15 uur geeft Ibou Ndomg een gratis djembé workshop aan kinderen. Kids gaan drie kwartier aan de slag op één van de twintig djembés in de tuin en kunnen hun kunsten daarna laten zien aan (groot)ouders en alle andere bezoekers.


Onder leiding van gitarist Hannibal Saad brengen geluidsontwerper Cengiz Arslanpay en zanger Khaled Alhafez om 15.30 tot 16.30 uur een bijzondere muzikale compositie ten gehore. Enerzijds is deze geïnspireerd op het water dat het Muiderslot omringt. Anderzijds op de muzikale tradities in het Midden-Oosten waarin het helende geluid van water centraal staat. Bezoekers worden meegenomen in hun eigen bewustzijn door de rustgevende klankcombinatie van een rietfluit, de menselijke stem en een elektronische gitaar.

Alle optredens deze middag worden mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Uit de krant