Afbeelding
Foto: Jasmijn Verhulst

Pilot verruiming bedieningstijden Amsterdamse Poortbrug in Muiden start vandaag

Algemeen

MUIDEN - De pilot ‘Verruiming bedieningstijden Amsterdamse Poortbrug Muiden’ start vandaag. Dat betekent dat de Amsterdamse Poortbrug dit vaarseizoen tot 15 september 2021 dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur bediend wordt. 

De gemeente deed eerder een verzoek aan de provincie Noord-Holland om de bedieningstijden te verruimen voor de komende twee jaar. De provincie neemt dat besluit nu nog niet omdat zij eerst de resultaten van deze pilot in de komende twaalf weken wil afwachten. Daarom wordt nu ambtshalve door de provincie - in overleg met Waternet - ingestemd met verruiming van het bedieningsregime voor het huidige vaarseizoen. Dit gebeurt conform de uitgangspunten en voorwaarden zoals eerder geformuleerd door het college.

Monitoring

Tijdens de periode met de verruimde bedieningstijden wordt een intensieve monitoring uitgevoerd. De resultaten worden tussentijds (vierwekelijks) ook gedeeld en besproken met de ingestelde monitoringgroep waarin onder andere brandweer, Waternet en een vertegenwoordiging van de Stadsraad en de bewonersvereniging Krijgsman deelnemen. Doel van de pilot is om de effecten van de verruimde brugbediening inzichtelijk te maken en te toetsen of de verwachtingen ook in de praktijk kloppen. Enerzijds vinden tellingen en andere registraties plaats en anderzijds zijn er ‘vinger aan de pols’-gesprekken met partijen zoals brandweer, Waternet, politie en uiteraard ook bewoners in Muiden.

Uit de krant