Impressie van de binnenkant van de toren.
Impressie van de binnenkant van de toren. Foto: PR

Openluchtconcert als bekroning van Tindalvilla

Cultureel

BUSSUM - In de Tindalvilla vindt zondag 27 juni om 15.00 uur vindt een feestelijk openluchtconcert plaats, waarin koperblazers van het Nederlands Philharmonisch Orkest de bekroning van de Tindalvilla met beide torentjes muzikaal omlijsten. 

“Nu de coronamaatregelen blijvend effect hebben, kunnen we op de 27ste weer met elkaar van een veilig muziekevenement genieten”, aldus Hans Roelofsen, artistiek leider Tindalstichting.

De plaatsing van de grote toren op 13 april jl. was al een feestelijk moment, waarvan de lokale pers uitgebreid verslag deed. Sindsdien is het oorspronkelijke beeld van de Tindalvilla anno 1901 weer compleet. Het binnenwerk was echter nog lang niet gereed. “Onze specialisten moesten de wanden betimmeren, de oude vloerdelen vervangen, een ‘molenaarstrap’ maken met een leuning in de stijl van 1900 en het trapgat voorzien van een veiligheidsluik. Als dat werk klaar is, kunnen vier trompettisten op 27 juni hoog van de toren blazen bij de aankomst van Spiegelwijk-wethouder Nico Schimmel en burgemeester Han te Heegde. Daarna zullen acht koperblazers van het Nederlands Philharmonisch Orkest een concert met afwisselend programma in de achtertuin geven.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


In april werd de toren erop gezet. - Foto: PR

De penningmeester van de Tindalstichting - mr. Erik Kracht - hoopt dat de stichting eind deze maand dankzij hulp van sympathisanten over voldoende financiële middelen zal beschikken om te voldoen aan de gestelde voorwaarde van het Prins Bernhard Cultuurfonds: ‘Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft besloten een startbijdrage van 5.000 euro toe te kennen en dit bedrag te verdubbelen tot een maximaal 10.000 euro, indien door crowdfunding 10.000 euro bijeen wordt gebracht. Men juicht het herstel van de toren van harte toe en waardeert de jarenlange inzet voor het behoud van deze karakteristieke villa en het culturele gebruik door de Tindalstichting. Behoud staat centraal bij dit project en de adviseurs van het Cultuurfonds zijn overtuigd van de kwaliteit van de betrokkenen bij de herstelwerkzaamheden van dit bijzondere cultuurhistorisch waardevolle pand.” Het is verheugend dat PB Cultuurfonds het algemeen belang van dit project erkent. De totale restauratiekosten komen uit op ruim 55.000 euro.

Giften

Meer dan de helft van het streefbedrag is inmiddels binnen. Giften op bankrekening NL72ABNA 040.71.23.008 op naam van de Vrienden van de Tindalstichting te Bussum zijn voor 125 procent fiscaal aftrekbaar. Formulieren voor een eenmalige gift kunnen aangevraagd worden bij de penningmeester via erik.kracht@ziggo.nl

De Tindalvilla is met de grote toren nu compleet.

Uit de krant