Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Drukke dinsdag voor brandweer Naarden

112

NAARDEN - De brandweerlieden van het korps Naarden beleefden gisteren een drukke dag. De spuitgasten moesten maar liefst driemaal uitrukken.

Om 12.51 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brandgerucht op de Pater Wijnterlaan. Ter plaatse hadden de medewerkers zelf al de brandmeldinstallatie gereset en konden de hulpverleners onverrichte zaken terug naar de kazerne.

Aan het begin van de avond - om 18.11 uur - bleek er een persoon in het Naardermeer te zijn gevallen. Zijn been bleef steken in de modder. Aangezien het Naardermeer erg groot is, werd ook Staatsbosbeheer ingeschakeld. Deze hulptroep is met een boot het water opgegaan, heeft de persoon gelokaliseerd en hem uit de modder geholpen. Toen de brandweer dit bericht doorkreeg, staakte zij haar zoektocht.

Diezelfde avond even na kwart over elf gingen de pagers voor de derde keer af die dag. Dit keer werden de brandweerlieden gealarmeerd vanwege een gaslucht aan de Vaartweg. “Ter plaatse zagen wij dat er graafwerkzaamheden waren uitgevoerd en roken wij bij vlagen een sterke gaslucht. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben het gaslek uiteindelijk kunnen lokaliseren. Het was een gescheurde afsluiter die waarschijnlijk met de werkzaamheden eerder dag was geraakt. Wij hebben de situatie veiliggesteld en gewacht op Liander.”

Uit de krant