Afbeelding
Foto: PR

NH Toneel start nieuwe seizoen met oliebollen en champagne

Cultureel

BUSSUM - “We zijn weer begonnen met spelen”, juicht Peter van Bokhorst van NH Toneel uit Bussum. “Dit weekend gingen de acteurs van het Noord-Hollands Toneel in Bussum weer de vloer op. Drie avonden was Theater in Zuyd voor het eerst sinds maanden weer gevuld met dertig man publiek op anderhalve meter afstand. Maar genoten dat ze hebben.”

Tot eind juni speelt het gezelschap nog de Uitverkorene en de eerste voorstellingen van Gloed van Sándor Márai. “Deze voorstelling zal ook de opening zijn van het nieuwe theaterseizoen.” En omdat de afgelopen jaarwisseling minder feestelijk is verlopen dan normaal luidden de acteurs het nieuwe toneelseizoen 2021/2022 alsnog in met oliebollen en champagne.

Vijf voorstellingen

Ondanks alle veranderingen blijft één ding komend seizoen hetzelfde. Er staan weer vijf fantastische voorstellingen op het programma. De eerste productie in september is Gloed, de toneelversie van de bekende roman van Sándor Márai. Begin oktober gaat Wie betaalt de Veerman? in première. Deze legendarische televisieserie uit de jaren 70 is voor het eerst in Bussum op het toneel te zien. Daarna volgt de tragikomedie WIJN van Philip Walkate. Een bijzonder sterk geconstrueerd en humoristisch stuk over een jaarlijkse wijnavond van een groep oude vrienden.

De Jodenverraadsters

Eind maart is het tijd voor de psychologische thriller De dood en het meisje (Death and the Maiden) van Ariël Dorfman. Is het een schrikbeeld of een wensdroom van iedere gemartelde om ooit nog zijn beul te ontmoeten? Wat doe je dan? In de mei maand zal het toneelstuk De Jodenverraadsters te zien zijn. Het fascinerende verhaal van Ans van Dijk. Deze Joodse vrouw werd tijdens de bezetting opgepakt en gedwongen tot een hels dilemma: andere Joden verraden of zelf gedeporteerd worden. In tijden van oorlog worden slachtoffers soms daders. De schitterende eigentijdse tekst is geschreven door theatermaker Helmert Woudenberg.

De medewerkers van NH Toneel kijken er ontzettend naar uit om de mensen binnenkort weer in het theater te zien. Alle voorstellingen worden gespeeld in Theater in Zuyd aan de Bussumse Akkerlaan. Voor meer informatie en het kopen van kaarten kunnen belangstellenden terecht op www.nhtoneel.nl.

Uit de krant