Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen is open: zaterdag rondleidingen

Natuur en Milieu

NAARDEN - De Natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen is geopend door wethouder Barbara Boudewijnse. Zij - en architect Ada Wille - hield een speech.

In een bosachtige omgeving dichtbij het Gooimeer ligt de nieuwe natuurbegraafplaats Nieuw Valkeveen. Een plek waar, in harmonie met de omgeving, nabestaanden hun geliefden kunnen begraven. Voor iedereen die van natuur houdt, ongeacht religie of levensovertuiging, biedt deze bijzondere begraafplaats de mogelijkheid tot ‘natuurlijk begraven’. De begraafplaats biedt ruimte voor circa vierhonderd natuurgraven. Er is een mooie centrale ceremoniële plek met houten bankjes voor 45 personen.

Rondleiding

Op zaterdag 12 juni worden rondleidingen georganiseerd. Deze vinden plaats om  10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur. Per rondleiding kunnen er een beperkt aantal personen mee. Aanmelden kan via het e-mailadres natuurbegraafplaatsnaarden@gooisemeren.nl en geef het tijdstip door. De rondleidingen starten vanaf de hoofdingang van de algemene begraafplaats aan de Valkeveenselaan 58. Tijdens de rondleidingen zijn alle geldende coronamaatregelen van toepassing.

Uit de krant