Afbeelding
Foto: De Groene Afslag

Biologische markt bij De Groene Afslag

Bedrijven

REGIO - De biologische markt bij De Groene Afslag - aan de Amersfoortsestraatweg 111, langs de A1 in grensgebied Bussum, Hilversum en Laren - gaat zondag 6 juni (tussen 11.00 en 15.00 uur) van start en wordt vanaf dat moment elke 1ste en 3de zondag van de maand gehouden.

“Dat doen we samen met allemaal heel leuke mensen en bedrijven waaronder bakkerij Het Graanschap, Boerderij Van den Hazel, Landinzicht, Imkerij Inbuzz, Mambeco, Jam van Winkel, stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL) met Michiel Korthals, Tonia’s Mosterd, Biobite, Land van Ons, GrowingGreen, wijngoed Wilgenhorst, Toma’s Bloemen, Arkemheen zuivel en De Nederlandse Kaasplank, Flynn paddenstoelen, maar bovenal met René Zanderink, ecogastronoom en onze eigen marktmeester”, aldus de organisatie. 

“Laat je inspireren door al die vakmannen en -vrouwen en strijk daarna neer op ons terras voor koffie, taart of iets stevigers. We hebben een nieuwe chef, Bastiaan van der Staak. Hij heeft de afgelopen jaren Utrecht op zijn kop gezet bij restaurant Broei en gaat dat nu bij ons doen. Met een vegakaart die je doet vergeten dat je eigenlijk een meatlover was.” De vorige lockdown gaf de wereld Corona Beach. “Deze keer is er iets anders ontsproten uit de krochten van ons frontale cortex. Met trots introduceren wij nu het Golden River Museum. Een ode aan een waar instituut in Laren en aan het Chin.Ind. Rest., inmiddels op de lijst van Unescowerelderfgoed en als het dat nog niet is dan maken wij ons daar bij deze hard voor. Gratis toegang, ook zonder Museumjaarkaart.”

Er komt nog meer aan: een pop-up kledingruilwinkel, gerund door Floor Jansen, opent in de week van 7 juni haar deuren (of Yurt eigenlijk) én deze zomer ‘popt’ ook nog eens Het Smaakmuseum tijdelijk bij ons op.” Het terras is nu al alle dagen open (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, weekend van 12.00 tot 18.00 uur en op marktdagen vanaf 11.00 uur). Vanaf 5 juni is ook het restaurant binnen weer open. 

Uit de krant