Afbeelding

Vier tips voor een geslaagde verhuizing

Advertorial

In een kwart van de Nederlandse gemeenten zijn wachttijden voor sociale huurwoningen opgelopen tot boven de 7 jaar. Geen optie, als er haast achter je zoektocht zit. Gelukkig kun je nog altijd het particuliere aanbod proberen. Direct, zonder wachtlijst, reageren op een huurwoning en snel een bezichtiging inplannen? Daarvoor zijn huurplatforms als Huurstunt.nl speciaal ontwikkeld. En als je toch van plan bent om te verhuizen, kun je je het best goed voorbereiden. Gebruik de vier tips hieronder om van jouw verhuizing een gegarandeerd succes te maken.

Op tijd beginnen

Het klinkt misschien als open deur, maar begin op tijd. Minstens een paar weken voordat je gaat verhuizen. Een uurtje aan het einde van werkdagen of ’s weekends een paar middagjes organiseren scheelt al een hoop. Daarmee blijf je het overzicht houden en verspreid je het werk over meerdere weken of maanden. Hoef je niet gehaast alles uit te vogelen als de verhuizing er aan zit te komen! Zo begin je de verhuizing meteen goed en bespaar je jezelf een hoop kopzorgen.

Inpakken en wegwezen

Begin met de kamers die je het minst gebruikt. Daar kunnen vaak prima een paar verhuisdozen in staan. Verdeel je spullen in vier stapels: meenemen, verkopen, weggeven of weggooien. Een verhuizing is een ideaal moment om eens iets weg te doen. Kun je het echt niet over je hart verkrijgen om vaarwel te zeggen tegen die oude leren bank? Misschien kun je ‘m kwijt bij een vriend of vriendin. Label je verhuisdozen op basis van de bijbehorende kamer – dat maakt het uitpakken stukken makkelijker. En op de doos waar je collectie Delfts Blauw-porselein in zit, schrijf je in koeienletters ‘BREEKBAAR’.

Je huis achterlaten

Voordat je je nieuwe stulpje kunt intrekken, moet je het oude volgens afspraak achterlaten voor de nieuwe bewoner. Dat betekent schade herstellen, boorgaten vullen, de muren witten en alles spic en span achterlaten. En als je de oven of koelkast laat staan, zul je deze ook grondig moeten reinigen. Die kunnen over de loop van tijd heel wat vuil aantrekken. Blijkt tijdens de eindinspectie dat je de woning niet naar behoren achter hebt gelaten? Dan kun je schudden naar je borg. Zonde, want bij huurwoningen in Nederland gaat dit om één tot wel drie keer de maandhuur. Een behoorlijke smak geld.

Een succesvolle verhuisdag

Tijd om de mouwen op te stropen; het verhuizen kan beginnen! Op een dag als deze is hulp meer dan welkom. Vraag daarom een paar sterke krachten om je bij te staan. Zorg ook dat je vervoer hebt geregeld. Handig als je iemand kent met een aanhangwagen, maar je kunt tegenwoordig ook heel eenvoudig een verhuiswagen huren. Neem ook werkhandschoenen mee, en een steekkarretje voor zware spullen als een wasmachine of vrieskist. Die maken het tilwerk een stuk minder zwaar.

Uit de krant