Scène uit Nomadland.
Scène uit Nomadland. Foto: PR

Filmhuis Bussum draait vanaf zaterdag 5 juni

Cultureel

BUSSUM - Ook Filmhuis Bussum aan de Brediusweg 1 gaat weer draaien. Vanaf zaterdag 5 juni gaat de deur weer open. Kaarten kunnen online gereserveerd worden en ook op bepaalde tijden is de Filmhuis-kassa weer bereikbaar.

Er worden iedere avond van de week (en vaak ook overdag) verschillende films vertoond. De films die een artistieke en/of culturele waarde hebben komen vaak in het commerciële circuit te weinig aan bod. Stoelnummers worden toegewezen bij aankoop van een kaartje.

Het programma ziet er als volgt uit (filmtip: Nomadland, de Oscar winnende film van regisseur Chloé Zhao van onder andere The Rider).

NOMADLAND: Zestiger Fern (Frances McDormand) reist om in haar levensonderhoud te voorzien als een moderne nomade van baantje naar baantje door Amerika. Première; DE OOST: Indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier (première); AMMONITE: Kate Winslet en Saoirse Ronan raken in het 19de-eeuwse Engeland verzeild in een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen;  KOM HIER DAT IK U KUS: Familiedrama over Mona, oudste dochter van een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. Naar de bestseller van Griet Op de Beeck; JUST 6.5: Mix van maatschappelijk drama en politiethriller geeft wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers en de ontwrichting die daar het gevolg van is. Ook te zien op Picl.

Kijk op www.filmhuisbussum.nl. De kassa is vanaf 5 juni voorlopig geopend op: maandag 14.30 tot 16.00 uur, woensdag 12.00 tot 13.30 uur en vrijdag 10.00 tot 11.30 uur.

Uit de krant