Gescheurde poster in het Spiegel
Gescheurde poster in het Spiegel

Verkiezingsstrijd begint al op de aanplakborden

Algemeen

BUSSUM – Netjes een poster van een politieke partij opplakken op één van de verkiezingsborden in Bussum, dat blijkt niet altijd zo eenvoudig te zijn. Zo worden posters over elkaar heen geplakt, zijn er politieke partijen die twee posters opplakken en zijn er mensen die posters van de borden afhalen. De verkiezingsstrijd is begonnen.

Wie het eerst komt, wie het beste plekje op de borden kan bemachtigen. Partijen die later komen, hebben niet altijd genoeg ruimte om hun posters op te plakken. Toch willen ook zij dat hun partij goed uit de verf komt en dus moet er over andere posters worden geplakt. De Partij voor de Dieren plakt bijvoorbeeld twee verschillende posters van zichzelf op. Wat ook opvalt, is dat de formaten flink verschillen. Grote posters en kleine posters. De SP heeft posters in twee formaten. In het altijd zo keurige Spiegel zijn van de verkiezingsborden ook posters afgetrokken. Niet alle posters komen trouwens gemakkelijk los. Sommige partijen huren plakteams in die zeer sterke lijm gebruiken.

De gemeente vindt het erg vervelend dat de posters van de borden worden gehaald. "Dat is niet de bedoeling. We hebben als gemeente geen regels opgesteld over het plakken en laten zitten van posters. Partijen plakken zelf en moeten elkaar de ruimte gunnen. Gewoon een kwestie van fatsoen. Wij stellen als gemeente alleen de borden ter beschikking. Het zijn altijd dezelfde borden die Wijkbeheer op dertien plaatsen in Bussum heeft gezet."

Uit de krant