Afbeelding
Foto: Enter Media

Treinverkeer in heel Nederland ligt nagenoeg stil

Algemeen

GOOISE MEREN - Het treinverkeer in heel Nederland ligt nagenoeg stil. Dit komt door een storing aan een telefonie-systeem, meldt de NS.

"Dat heeft gevolgen voor de bediening van seinen en wissels. Het meest actuele reisadvies plan je kort voor vertrek. Als je je reis kunt uitstellen, is het verstandig om op een later moment op reis te gaan."

ProRail: "Door een storing in ons telefoniesysteem (GSM-R) is het op dit moment voor de treinverkeersleiding niet mogelijk om contact te leggen met machinisten in de trein. Omdat dat voor een veilige dienstregeling essentieel is, hebben we moeten besluiten het treinverkeer grotendeels stil te leggen."

Update

ProRail doet er, in samenwerking met de provider, op dit moment alles aan om de oorzaak van de storing te achterhalen en deze vooral op te lossen. Hoelang dat duurt is nog niet duidelijk. "Doordat Nederland een zeer druk bereden spoor heeft, zal het na het oplossen van de storing nog enige tijd duren voordat de normale dienstregeling hervat kan worden. We houden er rekening mee dat het treinverkeer zeker vandaag nog hinder zal ondervinden." Het treinverkeer komt momenteel weer langzaam op gang.

Uit de krant