Afbeelding

VBOC tevreden over aanpak Ceintuurbaan

Algemeen

BUSSUM – De Vereniging Belangengroep Omwonenden Ceintuurbaan Bussum is erg te spreken over de vorderingen sinds de start van de herinrichting van de doorgaande weg. Ze hebben niets dan lof over de werkers en de gemeente. Een gebrek vormt nog het ontbreken van een paaltje op de parallelweg rond de Karel Doormanlaan.

"Dagelijks rijden 10 tot 12 auto's over het fietspad. Het gaat om enorm asociale verkeersgebruikers, die gewoon de kortste route kiezen. De gemeente wilde eerst wel een paaltje plaatsen, maar dat idee is in de prullenbak beland. Wel is nu een bord geplaatst dat het een fietspad betreft, maar dat helpt niets,"zegt commissielid Henk Kamphuis.

De gemeente laat weten dat een paaltje nog altijd een optie is, maar niet de voorkeur heeft. Het kan namelijk gevaarlijk zijn voor fietsers en ook bij het beheer van het pad, is een paaltje niet wenselijk. Daarbij laat de gemeente weten dat een nieuwe verkeerssituatie altijd even wennen is. Ook is de bebording nog niet helemaal op orde. De werkzaamheden aan de Ceintuurbaan vorderen overigens goed. Eind augustus gaat ook de rotonde bij de Lorentzweg open. 

Uit de krant