Het eerste internetpakket is inmiddels uitgereikt.
Het eerste internetpakket is inmiddels uitgereikt. Foto: © Bob Awick

Pilot voor gratis internetpakket voor inwoners in Gooise Meren

Algemeen

BUSSUM - Versa Welzijn is in 2020 de samenwerking aangegaan met Allemaal-Digitaal, destijds konden zo’n 75 huishoudens blij gemaakt worden met gratis laptops en tablets. Nu is er een nieuwe pilot gestart. Dit omvat het voorzien van internetvoorzieningen voor gezinnen die zelf niet de middelen hebben om een aansluiting te bekostigen. 

“Een van onze doelstellingen is digitale inclusie van alle inwoners en allemaal digitaal heeft diezelfde doelstelling”, vertelt Ben van der Swaluw. Hij werkt op de afdeling Services van Versa Welzijn. Allemaal-Digitaal meldt dat uit onderzoek blijkt dat 7 procent van de Nederlanders geen toegang heeft tot het internet. Het gaat ook om kinderen die in de bloei van hun leven zijn en zichzelf in razendsnel tempo ontwikkelen. Zonder internettoegang groeit de kansongelijkheid. “Wij geloven dat elk kind recht heeft op gelijke kansen. Om zichzelf te ontwikkelen, betrokken te voelen en ertoe te doen.”

De eerste gezinnen worden de komende weken door Versa Welzijn voorzien van internet. Hieraan werkt een aantal telecompartijen mee. “Via Allemaal-Digitaal ontvangen wij de producten voor de installatie. Vervolgens zorgen wij in onze wijkcentra, via vrijwilligers en beroepskrachten voor de installatie en aansluiting van de internetverbinding.” De internetaansluiting wordt een half jaar gratis in bruikleen gegeven. “Maar we zijn samen met Allemaal-Digitaal en de telecomproviders aan het zoeken naar een structurele oplossing. “ 

Gezinnen die dit ook willen, kunnen zij zich melden bij: InternetvoorGM@versawelzijn.nl of kom langs bij het wijkcentrum in je buurt. “We bekijken dan samen of je in aanmerking komt voor deze gratis voorziening.”

Uit de krant