Afbeelding

Wat zijn de coolste auto’s die in 2021 uitgebracht worden?

Advertorial

Auto’s die in 2021 debuteren, zullen veel overeenkomsten vertonen met auto’s die in 2020 worden geproduceerd, maar er zijn natuurlijk alsnog ook veel verschillen. SUV’s blijven daarentegen wel een populair type voertuig en autofabrikanten proberen in deze behoefte te voorzien met gloednieuwe en innovatieve SUV’s. Dit is nu al zichtbaar, net zoals dat er steeds meer elektrische auto’s verkrijgbaar worden op de markt. In dit artikel kun je een paar coole auto’s vinden die uitgebracht worden in 2021.

Audi E-Tron Sportback
De Audi E-Tron Sportback is een sportiever model van de E-tron SUV met een aantal extra eigenschappen. Deze kenmerken omvatten een nieuwe achterklep, dak en achterste zijpanelen. Wel vertoont deze auto enkele gelijkenissen met de E-Tron SUV, waarbij je onder andere kunt denken aan de aandrijflijn. De Sportback gebruikt overigens een 95 kW per uur accu, net zoals een uniek systeem. Hierbij kan de voorste motor tijdens het rijden uitgeschakeld worden, waardoor de auto van Audi nog efficiënter wordt. Wel kost de Audi E-Tron Sportback veel geld, dus bij de verzekeringen vergelijken voor deze auto is het zeker verstandig om een goede autoverzekering af te sluiten.

Chevrolet Corvette ZO6
De Chevrolet Corvette ZO6 uit 2022 zal worden uitgerust met een atmosferische 5,5-liter V-8-motor. Het 2020 model van de auto werd geklokt met een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 2,8 seconden en het 2022 model zal naar verwachting nog sneller zijn. Om bij deze prestatie te helpen, versterkt Chevrolet de structuur van de auto zodat het 2022 model deze prestatie bij hoge snelheden kan behouden. Voor al deze snelheid zullen bestuurders echter een hoge prijs moeten betalen, dus op deze vergelijkingswebsite moet je zeker een goede autoverzekering afsluiten. Anders is het natuurlijk zonde van het geld.

Volvo XC40 Recharge
De Volvo XC40 Recharge, niet verrassend door de naam, is een elektrische auto. Deze SUV van het Zweedse merk wordt aangedreven door een vloeistofgekoeld accupakket van 78 kW per uur. Dit accupakket zit tussen de vloer en de motor op elke as van de SUV en geeft het vermogen om in slechts 4,9 seconden van 0 naar 60 kilometer per uur te gaan. Net als bij andere nieuwe Volvo’s is er echter een beperking ingevoerd om ervoor te zorgen dat chauffeurs niet te snel reizen. Als gevolg hiervan kan de Volvo slechts 180 kilometer per uur halen, wat alsnog erg snel is natuurlijk.

Lucid Air
De Lucid Air is ontworpen als een superieure vervanger van de Tesla Model S. De innovatieve auto zal dubbele elektromotoren bevatten die mogelijk wel 1.200 pk zullen produceren. In sommige modellen van de Lucid Air zou het kunnen dat een drievoudige elektromotor beschikbaar is. Daarnaast zijn er verschillende innovatieve stappen gezet bij het ontwerp van de Lucid Air om het interieur van de auto te integreren. Duur gaat deze revolutionaire auto wel zijn als het gelanceerd wordt, wat nu nog niet gedaan is. Ook is het nog onduidelijk of Nederlanders een Lucid Air kunnen kopen.

Uit de krant