Twee jaar geleden verdiende conciërge Bas van de Jozefschool in Muiden de titel Conciërge van het Jaar.
Twee jaar geleden verdiende conciërge Bas van de Jozefschool in Muiden de titel Conciërge van het Jaar. Foto: PR

D66 Gooise Meren organiseert verkiezing Conciërge van het Jaar 2021

Mensen

GOOISE MEREN - Leerlingen, ouders en collega’s kunnen de komende maand hun conciërge nomineren voor de verkiezing Conciërge van het Jaar 2021. D66 Gooise Meren organiseert deze verkiezingen voor de derde keer.

Met deze verkiezing, die andere lokale afdelingen van D66 ook organiseren, wil de partij extra aandacht vragen voor deze belangrijke medewerkers op scholen. “Vorige verkiezingen ontvingen we hartverwarmende reacties van scholieren, ouders, docenten en schoolbesturen”, zegt D66-wethouder Geert-Jan Hendriks. ”Ze grijpen vaak deze kans aan om hun conciërge in het zonnetje te zetten en hun waardering extra te benadrukken. Conciërges weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school.”

Omdat niet iedere school een conciërge heeft is het ook mogelijk om de vrijwilliger, ouder of docent te nomineren die deze werkzaamheden op zich heeft genomen. Leerlingen, ouders en collega’s: iedereen mag zijn of haar conciërge nomineren. Stuur een mailtje naar concierge.d66.gooisemeren@gmail.com met daarin in ieder geval de naam van de conciërge en de school. De motivatie kan bestaan uit een anekdote of een kort verhaal. Het gaat niet om het aantal steunbetuigingen, maar om de inhoud. Nomineren kan tot en met vrijdag 11  juni 2021. Op vrijdag 24 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

De vakjury bestaat uit Geert-Jan Hendriks (onderwijswethouder Gooise Meren), Jacqueline Sweerts (raadslid D66 Gooise Meren en woordvoerder onderwijs) en Koos de Haan (voorzitter bestuur D66 Gooise Meren en oud-raadslid D66 Gooise Meren). De vakjury baseert haar keuze voor de winnaar op de motivaties die bij D66 binnenkomen. 

Uit de krant