Afbeelding
Foto: PR

IVN-kinderactiviteit: Ontdek de schatten van de sloot

Natuur en Milieu

BUSSUM - Waterschorpioenen, kokerjuffers of bootsmannetjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdag.

Kinderen tussen de 5 en 11 jaar kunnen op zondag 13 juni samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot in natuurgebied Cruysbergen tussen Bussum en de Hilversumse Meent.

Het startpunt is bij scouting gebouw Erica aan de Nieuwe ’s-Gravelandseweg 68 in Bussum. De tocht duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en de kosten bedragen 3 euro per kind (vooraf te voldoen). Begeleiders kunnen gratis mee.

In verband met corona is er een aantal wijzigingen qua opzet, laat de organisatie weten. “We hebben dit jaar gekozen voor een gemarkeerde tocht die je zelf kunt lopen (met je eigen samengestelde groep van maximaal negen personen). Deelnemers krijgen van tevoren een starttijd in het door hen gekozen tijdvak tussen 11.00 en 14.00 uur. Onderweg kom je allerlei posten tegen met leuke opdrachten of interessante vondsten.” Ook zijn er IVN-gidsen die de kinderen helpen met waterbeestjes vangen. Na aanmelding via deze link krijg de deelnemers een bevestiging en een starttijd.

Uit de krant