Vl.n.r.: Jorrit Eijbersen (wethouder), Jan Steggerda (Hemubo), Marischka Noort (NederWoon) en Nico Schimmel (wethouder).
Vl.n.r.: Jorrit Eijbersen (wethouder), Jan Steggerda (Hemubo), Marischka Noort (NederWoon) en Nico Schimmel (wethouder). Foto: Gemeente Gooise Meren

Start verhuur appartementen ‘Nederenck’ aan Zwarteweg

Buurt / wijk

BUSSUM - “De appartementen zijn volledig woonklaar bij oplevering, inclusief pvc-vloer, raambekleding en een mooie binnenafwerking”, aldus Marischka Noort van beheerder NederWoon. “Huurders hoeven niet te klussen en kunnen er direct gaan wonen.” Zelfs de muren zijn gesausd.

De huurwoningen, zowel sociaal als vrije sector, hebben als doelgroep ‘young professionals’, mensen die bijvoorbeeld net klaar zijn met hun studie. Vlak bij het station, met perfecte verbindingen met Utrecht en Amsterdam en dicht bij het levendige centrum van Bussum. Noort: “Onze focus ligt op inwoners van Gooise Meren, waar de laatste jaren weinig huurwoningen zijn bijgebouwd.”

Kantoorgebouw

Het nieuwe complex met zeer duurzame en energiezuinige appartementen heeft als fundament een voormalig L-vormig kantoorgebouw. Er stond een betonnen casco van vier woonlagen, waarop twee woonlagen zijn gerealiseerd. Hiervoor is een staalconstructie gebruikt. Hemubo Bouw uit Almere kreeg de opdracht het pand te transformeren. “De architectuur van Courage uit Apeldoorn geeft het nieuwe gebouw een geheel eigen uitstraling: met een matzwarte gevel, veel glas en houtkleurige details”, zegt een tevreden wethouder Nico Schimmel. “Deze appartementen zijn een mooie aanwinst voor jonge woningzoekenden in de gemeente Gooise Meren. Ik ben ontzettend blij dat een derde deel van de appartementen 25 jaar beschikbaar blijft binnen het sociale segment en dat inwoners van Gooise Meren de kans krijgen om als eerste te reageren op een woning.”

De woningen in Nederenck zijn woonklaar bij oplevering en krijgen alle hetzelfde afwerkingspakket. Zo ligt er een fraaie pvc-vloer, zijn de wanden geschilderd en is er raambekleding. Noort: “Niet klussen, direct wonen dus.” De luxe keuken is voorzien van inbouwapparatuur, in de vrije sector van het merk Siemens. In de badkamers zijn fraaie grote tegels van 60x60 cm toegepast en alle appartementen hebben door hun niveau van afwerking een luxe uitstraling. De sociale huurappartementen zijn 28-30 m² groot en beschikbaar vanaf 710 euro per maand. De vrijesectorappartementen zijn 42-56 m² groot en beschikbaar vanaf 875 tot 1.250 euro per maand. Enkele appartementen hebben een eigen buitenruimte, voor de overige appartementen is er een gezamenlijke buitenruimte. Het is mogelijk een parkeerplaats bij het complex te huren. Het pand is voorzien van een lift en trap. Ook het omliggende terrein wordt door Hemubo ingericht en gebruiksklaar opgeleverd.

Oplevering

De verhuur van Nederenck loopt via www.nederwoon.nl. Oplevering van het complex is gepland voor eind oktober, begin november. Noort van NederWoon zegt tot slot: “De verwachting is dat de bewoners half november kunnen verhuizen.”

Uit de krant