Geert-Jan Hendriks.
Geert-Jan Hendriks. Foto: D66

Geert-Jan Hendriks D66-lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

Politiek

GOOISE MEREN - De verkiezingscarrousel draait weer. D66 afdeling Gooise Meren laat als eerste partij weten wie hun lijsttrekker wordt. Het is Geert-Jan Hendriks uit Muiderberg. Hij is tegelijkertijd ook de enige kandidaat die zich voor deze positie heeft gemeld.

“Daarmee is hij degene die D66 vol enthousiasme zal aanvoeren op weg naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022”, laat bestuursvoorzitter Koos de Haan weten.

Overtreffen

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met vier van de 31 raadszetels en speelt D66 al jaren een belangrijke rol zowel in de raad als in het college waar Geert-Jan Hendriks wethouder is met een omvangrijke portefeuille. “D66 wil dit resultaat in maart volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De keuze van onze lijsttrekker wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.”

Geert-Jan Hendriks: “Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om D66, samen met de leden en de fractie en straks de kandidaten voor de nieuwe fractie, te positioneren voor de volgende raadsperiode. Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden een sterk verhaal neer te zetten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Uit de krant