Afbeelding

Kinderauto aanschaffen, waar moet je op letten?

Advertorial

Je ziet ze de laatste tijd veel vaker, de kinderauto! Het is precies zoals de naam zegt, een auto voor een kind. Een miniatuur versie van een ‘gewone’ auto. De populaire merken hebben allemaal wel zo’n exemplaar op de markt tegenwoordig. Mocht je er eentje aan willen schaffen, waar moet je dan op letten? Het is handig om een aantal dingen te checken voordat je een rijdend voertuig voor je kind koopt.

Vanaf welke leeftijd?

Het is eigenlijk helemaal aan jezelf hoe oud je kind moet zijn om een kinderauto te rijden. Meestal zijn kinderen wel boven de twee jaar oud! Dan zijn kinderen motorisch gezien wat behendiger al. Als je een eenjarig persoon erin zet, dan is dat vooral leuk voor de foto. Wat heel schattig is natuurlijk…

Alle merken

Zowat elk merk heeft een kinderauto op de markt. Dan moet je denken aan BMW, Mercedes en Audi bijvoorbeeld. Dat kan al een moeilijke keuze zijn! Kies je voor een miniatuur van je eigen auto of toch een ander merk? Daarnaast zijn er ook veel verschillende auto’s. Zo heb je een cabrio of een station bijvoorbeeld. Het ligt er maar net aan wat je leuk zou vinden voor je kind.

Op afstand te besturen

Een veilig gevoel is het zeker, eigenlijk zijn alle kinderauto’s op afstand te besturen! Zo heb je wat meer de macht over het stuur. Bepaal zelf hoe hard of hoe langzaam je kind gaat in de auto. Ideaal voor de eerste tocht ooit! Probeer heel rustig op te starten en te kijken hoe het gaat. Je moet je bedenken dat het voor je kind een nieuwe ervaring is.

Met z’n tweeën is gezelliger!

Ook zijn er kinderauto’s voor twee personen! Deze zijn wat breder en er is wat minder keuze. De meeste kinderauto’s zijn voor één kind. Wel is het ideaal als je een tweeling hebt of graag wilt dat beide kids in de auto kunnen zitten. Neem een kijkje bij kinderauto’s van Carkiddo.

Welke accu?

Ook zit er veel verschil in de accu’s. Zo heb je krachtige accu’s, die zijn 12V, maar je hebt ook accu’s die minder kracht hebben. Het is handig om een auto met minder kracht te nemen als je kind nog erg jong is. Je wilt niet dat je kind uit de bocht vliegt natuurlijk! Het is handig om dan een accu van 6V te nemen bijvoorbeeld. Het nadeel daarvan is dat ‘ie dus echt een stuk minder krachtig is… Mocht het voor een grasveld bedoeld zijn, dan is de kans klein dat je kind een heel rondje kan rijden. Vooral als er veel hobbels zijn, kom je niet ver…

Het is handig om de bovenstaande punten te beslissen, voordat je een kinderauto aanschaft. Eén ding is zeker: de kids zullen het fantastisch vinden!

Uit de krant