Sinterklaas komt 18 november naar Bussum.
Sinterklaas komt 18 november naar Bussum.

Geen problemen rond komst Sinterklaas

Algemeen

BUSSUM – Sinterklaas komt op zondag 18 november naar Bussum. De Stichting Sinterklaas Intocht is verheugd te melden dat de voorbereidingen al goed op gang zijn.

Cees Bouman vertelt dat de Goedheiligman net als vorig jaar wordt binnengehaald bij het gemeentehuis. "We houden voor een groot gedeelte het draaiboek van vorig jaar aan. Wij vinden het belangrijk dat het niet overdreven druk is, zodat de Sint benaderbaar is. Het wordt een echt feest voor kleine kinderen en hun ouders."

Het programma is dit jaar zonder rompslomp rondgekomen. Voorgaande jaren werd de noodklok geluid omdat de organisatie te weinig geld had voor een leuk feest. Vorig jaar kwam er extra geld binnen doordat de stichting een speciaal girorekeningnummer had geopend voor Bussumers. De financiën voor de organisatie van het feest zijn dit jaar helemaal geregeld. Bouman: "Dat komt doordat de gemeente, winkeliers en externe sponsors hebben bijdragen. Onze positie is momenteel gezond te noemen, hoewel iedere bijdrage natuurlijk welkom is."

Uit de krant