Afbeelding

3 tips om gehoorschade te voorkomen

Advertorial

Gehoorschade is een probleem dat veel voorkomt. Dit ontstaat meestal bij blootstelling aan lawaai. Heeft u gehoorschade opgelopen? Dan houdt u hier meestal uw gehele leven last van. Reden genoeg om rekening te houden met uw gehoor. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wat zij kunnen doen om gehoorschade te voorkomen. Om u een handje te helpen, heeft Hoorstudio Gooise Meren hieronder een aantal handige tips op een rijtje gezet.

1. Draai de volumeknop niet te ver omhoog
Hoort u één van uw favoriete nummers op de radio? Dan draait u de volumeknop waarschijnlijk omhoog. Op deze manier geniet u met volle teugen van het nummer. Voor uw gehoor is dit niet goed. Als u de volumeknop te ver omhoog draait, kan er namelijk gehoorschade optreden. Zet het volume daarom nooit te hard.

2. Ga niet te dicht bij de speakers staan
Net als veel andere mensen bezoekt u ongetwijfeld weleens een feestje. De kans is groot dat hier muziek gedraaid wordt. U houdt er mogelijk geen rekening mee, maar ook hier kunt u gehoorschade oplopen. Deze kans is een stuk groter als u in de buurt van de speakers staat. Wilt u bespaard blijven van klachten omtrent uw gehoor? Ga dan liever wat verder van de speakers staan.

3. Gebruik gehoorbeschermers
Als u gehoorbeschadiging wilt voorkomen, raden wij u aan gehoorbescherming te dragen. Doe dit niet alleen als u naar een feestje met harde muziek gaat, maar draag ook beschermers als u werk doet met (veel) omgevingslawaai. Voor een feest of festival kunt u speciale festival-/muziekdoppen gebruiken. Deze gehoorbeschermers bieden doorgaans onvoldoende bescherming voor lawaai op de werkvloer. Kijk daarom goed welke gehoorbeschermers in uw situatie de beste keuze zijn.

Hoe zit het met uw gehoor?
Heeft u steeds meer moeite om het geluid van de televisie te verstaan? Of spreken mensen in uw ogen onduidelijk? Dan lijdt u mogelijk aan gehoorschade. Ga hier niet direct van uit, want er kan ook een ander probleem aan ten grondslag liggen. Om te achterhalen wat er aan de hand is, kunt u een gehoortest doen in Bussum. Nadat u zo’n test gedaan heeft, krijgt u direct de uitslag. Als er sprake is van gehoorschade, zoekt u samen met de professional naar een passende oplossing.

Uit de krant