Afbeelding
Foto:PR

Tekenwedstrijd voor basisschoolkinderen

Algemeen

GOOISE MEREN - Gooise Meren is dit jaar opnieuw tot Fairtrade gemeente uitgeroepen. Om dat te vieren schrijft het Fairtrade-team Gooise Meren een tekenwedstrijd uit onder basisschoolleerlingen. 

De winnende tekening komt op de wikkel van een Tony Chocolonely. De winnaar mag de nieuwe reep aanbieden aan burgemeester Han ter Heegde en krijgt een aantal repen om zelf uit te delen. “Alle reden om mee te doen”, aldus de organisatie.

Iedereen van groep 1 tot en met groep 8 mag meedoen. De tekening moet over fairtrade gaan, ofwel een eerlijke wereld. De vraag die de kinderen moeten beantwoorden in de tekening is: ‘Waar denk jij aan bij Fairtrade (chocolade)?’.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Beeld: PR

Het tekenblad om mee te doen met de tekenwedstrijd kun je hier downloaden. Teken een mooiste fairtradewikkel en lever de tekening uiterlijk 11 juni in bij de Wereldwinkel in Bussum. De tekening inscannen mag ook. Deze kan gemaild worden naar info@fairtradegooisemeren.nl. Vergeet niet om naam, mailadres, telefoonnummer, leeftijd en school erbij te zetten. Kinderen van een school in Gooise Meren, wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse en Arjan van Leeuwen, voorzitter van de Wereldwinkel, zitten in de jury. Zij leggen alle inzendingen naast elkaar en kiezen de mooiste. 

Tot slot meldt het Fairtrade-team: “Fairtrade is een belangrijk onderwerp en daarom brengt het Fairtrade team Gooise Meren het onder de aandacht. Want met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de koffie-, thee en chocoladeboeren in ontwikkelingslanden het beter krijgen en dat de wereld een stukje eerlijker wordt.” 

Uit de krant